Leivonta
Leivonta-sivulta löydät vinkit kakkupohjan ja kääretortun tekoon, munkkien paistamiseen ja marengin valmistukseen. Leivontaresepteillämme onnistut varmasti!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Leivontareseptejä makeisiin herkkuihin

Hurmaavat täytekakut

Makeiden leivonnaisten ikisuosikki on täytekakku, jonka tekevät kuohkea pohja ja mehevät täytteet. Pohjataikinaan ja täytteisiin on lukemattomia vaihtoehtoja. Appelsiini-suklaatäytekakku sopii tumman kakkupohjan ystäville, puolukka-kinuskitäytekakku taas valmistuu ns. sienikakkupohjaan. Vaikka kuohkea kakkupohja perustuu muna-sokerivaahtoon, ihana täytekakku syntyy myös ilman munia.

Klassiset täytekakut pitävät pintansa. Sacherkakku, britakakku, Ellen Svinhufvudin kakku ja Rex-kakku ovat esimerkkejä täytekakuista, joiden lumo kestää ajan kulun.

Kuivakakut eli kahvikakut

Kuivakakut eli kahvikakut kuten tiikerikakku, banaanikakku ja sitruunamurokakku ovat klassikoita, jotka sopivat arkeen ja juhlaan. Lisää kuivakakkuohjeita löydät Kuivakakut-artikkelistamme.

Juustokakut ja mutakakut

Juustokakut ovat olleet leipomistrendien huipulla viimeiset vuodet. Katso reseptimme ohesta tai tutustu Juustokakku-artikkeliimme, josta löydät kaikki parhaat reseptimme aina paistetuista juustokakuista hyydytettäviin.

Suklaakakuistamme suosituin on mutakakku, mutta jos suklaa on intohimosi, kannattaa paneutua suklaaleivonnaisista kertovaan artikkeliimme!

Pullat ja munkit

Kotileivonnaisten suosikkeja ovat vuodesta toiseen ihanat, perinteiset pullat. Leivo elämäsi paras pullataikina, ja siitä herkulliset korvapuustit, voisilmäpullat ja laskiaispullat. Pullataikinasta valmistuvat myös munkit.

Keksit ja pikkuleivät

Pikkuleipien suosikkeihin mahtuvat niin perinteiset lusikkaleivät ja herrasväen pikkuleivät, kuin amerikkalaiset cookiet ja ohkaiset lastutkin. Pikkuleipien suosio kasvaa aina perhejuhlien aikaan. Ohjeistamme voit löytää myös oman sukusi suosikin!

Marja- ja hedelmäpiirakat

Makeat piirakat ovat kausileivonnaisia, jotka muuttavat aineksiaan sesongin mukaan. Omenapiirakanleipojat löytävät omenapiirakka-artikkelistamme ihanimmat omenaleivonnaiset. Raparperipiirakoista monen mielestä paras on mehevä raparperipiirakka, mustikkapiirakoista taas iki-ihana mamman marjapiirakka.

Mokkapalat ja levykakut

Mokkapalat ovat ensimmäisiä leivonnaisia, joille aloittelevat leipojat menettävät sydämensä. Rakkaus mokkapaloihin ei myöskään hiivu helposti. Leivo perinteiset mokkapalat tai kokeile vaihteeksi vaaleita mokkapaloja. Pellillä valmistuvat yhtä näppärästi myös muut levyleivokset, kuten porkkanakakkupalat, vadelma-salmiakkipalat tai pähkinä-banaanipalat.

Leivokset

Klassiset leivokset eivät menetä glamouriaan. Kokeile macaroneja, éclaireja, tai söpöjä bebejä. Leivokset sopivat juhlaan – tai tekevät arkisesta kahvihetkestä sellaisen.

Leivotaan suolaista!

Suolaiset piirakat

Suolaisten leivonnaisten ykkönen on suolainen piirakka. Teemastamme löydät yli 200 suolaisen piirakan ohjetta. Piirakan pohjataikinavaihtoehdoista löytyy niin hiivataikinapohja kuin klassinen, nypitty piiraspohjataikina. Piirakan täyttämisessä on mielikuvitus rajana. Jos haluat takuuvarman makuyhdistelmän suolaiseen piirakkaan, suosittelemme kokeilemaan feta-pinaattipiirakkaa, klassista kinkkupiirakkaa tai sipulipiirakkaa.

Leivät ja sämpylät

Leipä ansaitsee aivan oman lukunsa leivonnassa. Katso siis leivän leipomisesta kertova teemamme, opettele tekemään leipää hapanjuuresta ja ihastu kotona leivottuihin sämpylöihin!

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.