4(50)
Voisilmäpullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Paahtuneen sokerin ja voin yhdistelmä tekee voisilmäpullista vastustamattoman hyviä. Pullat on myös kätevä pakastaa ihania kahvihetkiä varten. 
Julkaistu 2.12.2015
Maku
Reseptin ainekset 20 kpl
Voisilmäpullat
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
1 kplmunaa
2 dlsokeria
2 rklkardemummaa
2 tlsuolaa
14 dlvehnäjauhoja
200 gvoita
Täyte ja koristelu
100 gvoita
1 kplmunaa
1 dlsokeria

Voisilmäpullat – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
  2. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
  3. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  4. Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi (kuva 1). Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden kohota liinan alla 30 minuuttia.
  5. Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi. Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon (kuva 2).   
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele päälle teelusikallinen sokeria pullaa kohden (kuva 3).
  7. Paista voisilmäpullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoile voisilmäpullat lämpiminä maidon kanssa.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi.
Vaihe 2
Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi. Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon.
Vaihe 3
Voitele voisilmäpullat munalla. Ripottele päälle teelusikallinen sokeria pullaa kohden.
1 kommentti