Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Voisilmäpullat

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Voisilmäpullat ovat vastustamattoman hyvä yhdistelmä paahtunutta sokeria ja voita. Pullat on myös kätevä pakastaa ihania kahvihetkiä varten.

2.12.2015
Reseptin ainekset
20 kpl
Voisilmäpullat
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 kpl
munaa
2 dl
sokeria
2 rkl
kardemummaa
2 tl
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita
Täyte ja koristelu
100 g
voita
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria

Voisilmäpullat – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
  2. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
  3. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  4. Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi (kuva 1). Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden kohota liinan alla 30 minuuttia.
  5. Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi. Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon (kuva 2).   
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele päälle teelusikallinen sokeria pullaa kohden (kuva 3).
  7. Paista voisilmäpullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoile voisilmäpullat lämpiminä maidon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt