Voisilmäpullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Paahtuneen sokerin ja voin yhdistelmä tekee voisilmäpullista vastustamattoman hyviä. Pullat on myös kätevä pakastaa ihania kahvihetkiä varten.

Reseptin ainekset 20 kpl
Voisilmäpullat
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
1 kplmunaa
2 dlsokeria
2 rklkardemummaa
2 tlsuolaa
14 dlvehnäjauhoja
200 gvoita
Täyte ja koristelu
100 gvoita
1 kplmunaa
1 dlsokeria
Voisilmäpullat – ohje:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
- Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi (kuva 1). Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi. Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon (kuva 2).
- Voitele pullat munalla. Ripottele päälle teelusikallinen sokeria pullaa kohden (kuva 3).
- Paista voisilmäpullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
- Tarjoile voisilmäpullat lämpiminä maidon kanssa.
Valmistus vaihe vaiheelta