Voisilmäpullat

1 h 40 min
3.7
0

Voisilmäpullat

Paahtuneen sokerin ja voin yhdistelmä tekee voisilmäpullista vastustamattoman hyviä. Pullat on myös kätevä pakastaa ihania kahvihetkiä varten. 
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita

Täyte ja koristelu

  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi (kuva 1). Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden kohota liinan alla 30 minuuttia.

Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi. Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon (kuva 2).   

Voitele pullat munalla. Ripottele päälle teelusikallinen sokeria pullaa kohden (kuva 3).

Paista voisilmäpullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Tarjoile voisilmäpullat lämpiminä maidon kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä