Pullat
Parhaat pullat ovat vastustamattoman pehmeitä ja sopivan kardemummaisia. Ne katoavat tuoreina suoraan pelliltä, vaikka kestävät tarvittaessa myös pakastuksen. Opettele ohjeillamme tekemään pullataikina ja leivo elämäsi parhaat pullat!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pikkupullat

Pikkupullat ovat ns. peruspullia. Pullataikina pyöritellään pulliksi, kohotetaan, voidellulle pinnalle ripotellaan raesokeria ja pullat paistetaan uunissa. Pikkupullat ovat kuitenkin vasta alkua. Pienellä lisällä saat niistä herkullisia voisilmäpullia, hillosilmäpullia tai vaikka laskiaispullia.

Korvapuustit ja täytepullat

Korvapuustit ovat kotipullien klassikoita, joiden kanelisuus ja makeus riippuu tekijänsä kädenjäljestä. Leivo perinteiset korvapuustit tai kokeile samaan tyyliin kierrepullia. Täytepullissa voit vaihdella täytettä ja makuja sesongin mukaan. Keväällä pullissa maistuu sitruuna ja rahka, kesällä mustikka ja jouluna luumu.

Laskiaispullat

Laskiaispullien ikuinen kysymys on niiden täyte. Mihin leiriin sinä kuulut – haluatko täytteeksi kermavaahdon ohella mantelimassaa vai hilloa? Osa ratkaisee ongelman lisäämällä pullan väliin kumpaakin.

Laskiaispullan täytteessä on kuitenkin mahdollisuus myös käyttää mielikuvitustaan. Miltä kuulostaisi suklainen tai vadelmatäytteinen laskiaispulla?

Bostonpullat ja pullakranssit

Bostonpulla tai bostonkakku on pulla, joka leivotaan kierrepullista kakkuvuokaan. Paistettu bostonkakku on ihana repäistä annospaloiksi. Juhlavampi vaihtoehto isolle pullalle on pullakranssi, josta voi tehdä niin perinteisen kuin täytetynkin version.

Pullapohjaiset piirakat ja levypullat

Pullapohja kuuluu monen mielestä kesäisen mustikkapiirakan pohjaksi. Myös muut marjapiirakat onnistuvat pullataikinapohjalle mainiosti. Pellillä valmistuvat myös juhlavat pullaruudut tai herkullinen suklaapulla.

Pitkot ja nyhtöpullat

Jos mielesi tekee pitkoa, voit leipoa pullataikinasta hieman tavallista napakamman. Perinteinen lettipitko saa hauskaa vaihtelua korvapuustipitkosta ja nyhtöpullasta. Jos pitkoa jää yli (mikä olisi ihme), voit tehdä lopusta ihania korppuja.

Pikapullat

Pikapullat kohotetaan hiivan sijaan leivinjauheella. Niiden rakenne on pikemminkin kakkumainen kuin pullamainen. Pikapullat kannattaa syödä valmistuspäivänä, mieluiten uunilämpimänä.

Pullavanukas

Jos pullaa jää, voit viipaloida kuivahtaneen pullan vanukkaaseen. Ihana hemmotteluruoka pullavanukas on ikiklassikko, jota voit muunnella käytössäsi olevan hillon ja nesteen mukaan.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo