


Rahkapullat
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Rahkapullat ovat rakastettuja kahvihetkien ikisuosikkeja! Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte. Katso videolta, kuinka helposti rahkapullat valmistuvat!
Reseptin ainekset
16 kpl
Rahkapullat
2 1/2 dl
täysmaitoa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
3/4 tl
suolaa
1
kuivahiivapussi
6 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Voiteluun
1
muna
Täyte
200 g
maitorahkaa (sitruunanmakuinen)
1
muna
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
rusinoita
Rahkapullat – ohje:
- Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.
- Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vatkaa vispilällä täytteen rahka, muna ja sokerit keskenään. Lisää rusinat.
- Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.
- Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.
- Voitele pullien reunat munalla.
- Jaa täyte tasaisesti rahkapullien päälle.
- Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Vinkki!
Kokeile rahkapullien lisäksi myös perinteistä rahkapiirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat