Maku

Rahkapullat

1 h 30 min
3.8
13

Rahkapullat

Rakastettu rahkapulla on kahvihetken ikisuosikki! Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte. Katso VIDEO, kuinka helposti rahkapullat valmistuvat!
Teksti Maria Korkalainen, Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 200 gmaitorahkaa (sitruunanmakuinen)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlrusinoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vatkaa vispilällä täytteen rahka, muna ja sokerit keskenään. Lisää rusinat.

Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.

Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.

Voitele pullien reunat munalla.

Jaa täyte tasaisesti pullien päälle.

Paista rahkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.  

Vinkki!

Kokeile rahkapullien lisäksi myös perinteistä rahkapiirakkaa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä