Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rahkapullat

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Rahkapullat ovat rakastettuja kahvihetkien ikisuosikkeja! Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte. Katso videolta, kuinka helposti rahkapullat valmistuvat!

Reseptin ainekset
16 kpl
Rahkapullat
2 1/2 dl
täysmaitoa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
3/4 tl
suolaa
1
kuivahiivapussi
6 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Voiteluun
1
muna
Täyte
200 g
maitorahkaa (sitruunanmakuinen)
1
muna
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
rusinoita

Rahkapullat – ohje:

  1. Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.
  2. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vatkaa vispilällä täytteen rahka, muna ja sokerit keskenään. Lisää rusinat.
  4. Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.
  5. Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.
  6. Voitele pullien reunat munalla.
  7. Jaa täyte tasaisesti rahkapullien päälle.
  8. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.  

Vinkki!

Kokeile rahkapullien lisäksi myös perinteistä rahkapiirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt