Maku

Rahkapullat

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Rahkapullat ovat rakastettuja kahvihetkien ikisuosikkeja! Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte. Katso videolta, kuinka helposti rahkapullat valmistuvat!
KA
Julkaistu: 9.4.2014


Reseptin ainekset (16 kpl)

Rahkapullat

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kuivahiivapussi
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Voiteluun

  • 1muna

Täyte

  • 200 gmaitorahkaa (sitruunanmakuinen)
  • 1muna
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlrusinoita
Tulosta

Rahkapullat leivotaan näin:

  1. Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.
  2. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vatkaa vispilällä täytteen rahka, muna ja sokerit keskenään. Lisää rusinat.
  4. Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.
  5. Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.
  6. Voitele pullien reunat munalla.
  7. Jaa täyte tasaisesti rahkapullien päälle.
  8. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.  

Vinkki!

Kokeile rahkapullien lisäksi myös perinteistä rahkapiirakkaa.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
18 kommenttia