Pääsiäisruoka
Pääsiäisruoka-teemastamme löydät inspiroivat reseptit kevään suurimpaan juhlaan! Kata pöytään upea pääsiäismenu ja herkuttele suussasulavilla pääsiäisherkuilla. Täältä löydät parhaat reseptit juhlaviin tarjottaviin.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pääsiäisruoka yhdistää ihanat ruokasesongit ja maut! Pääsiäisruoka-teemastamme löydät inspiroivat reseptit, joiden avustuksella loihdit tarjolle niin upean pääsiäismenun kuin suussasulavat pääsiäisherkutkin kevään suurinta juhlaa varten.

Pääsiäisruokaa ja reseptejä jokaiseen makuun

Pääsiäisenä juhlapöydän kuuluu notkua erilaisista ruokalajeista aina alkupaloista jälkiruokiin saakka. Perinteisten pääsiäisruokien rinnalle ovat nousseet muun muassa pääsiäisruokien maukkaat kasvisvaihtoehdot. Pääsiäisruoka-teemastamme löydät sopivat reseptit myös erilaisiin erikoisruokavalioihin, joten pääsiäisenä kukaan ei tule jäämään nälkäiseksi.

Pääsiäisen alkupalat

Pääsiäisateria aloitetaan herkullisista alkupaloista. Munankuoresta tarjoiltava savusiikamousse on alkuruokapöydän ehdoton ykkönen, samoin kuin marinoitu keltajuuri, joka nautitaan yhdessä murustellun fetan kanssa. Ruokahalu saadaan heräämään viimeistään silloin, kun pöytään tuodaan annokset sherryllä maustettua ihanaa mantelikeittoa. Näiden rinnalla pikkunaposteltaviksi sopivat rapsakat leipätikut, joita dipataan munankuoreen pursotetussa artisokkatahnassa.

Pääsiäisaterian huipennus

Pääsiäisen juhla-ateria ei olisi tietenkään mitään ilman pääsiäisruokien kruunaamatonta kuningasta, lammasta. Lammas tai karitsa tarjoillaan pääsiäisenä yleensä paistin muodossa. Kokeile vaikkapa karitsanpaistia yrttitahnalla ryyditettynä tai testaa hieman erilaisia reseptejä, kuten sherryllä marinoitua lampaanviulua.

Monipuolisuutensa ansiosta lammas sopii myös muuhun ruoanlaittoon. Paistin sijasta – tai sen ohella – voi tarjoilla esimerkiksi mehevää lammasmureketta tai lammaskiusausta. Myös erilaiset lammaspadat sopivat helppoon pääsiäisherkutteluun erinomaisesti. Ota talteen ainakin kolmen sipulin lammaspadan sekä sherryllä maustetun lammaspadan reseptit.

Pääsiäisen jälkiruoissa on mistä valita

Jokainen juhla-ateria ansaitsee arvoisensa makean päätöksen. Pääsiäisenä suositaan niin kepeitä jälkiruokia, meheviä leivonnaisia kuin näyttäviä kakkujakin. Jälkiruoka- ja kahvipöydän tarjottavat edustavat perinteisiä makumaailmoja, mutta joukosta löytyy myös jännittäviä ja kokeilunarvoisia uusia tuttavuuksia. Kokosimme yhteen uudet ja perinteiset pääsiäisherkut, jotka vievät kielen mennessään!

Pääsiäinen ei tule ilman mämmiä!

Mämmi kuuluu tietenkin vahvasti suomalaiseen pääsiäisruokaperinteeseen. Itse tehtynä ja kermatilkan kanssa tarjoiltuna mämmi edustaakin vuosisatoja vanhaa jälkiruokaperinnettä. Kokeilunhaluinen voi virittää tämän pääsiäisruokien kuningattaren semifreddon muotoon tai sekoittaa mämmiannoksen rinnalle sitruksisen Limoncello-vaahdon. Entä miltä kuulostaisi mämmishotti tai tiramisun kaltainen mämmimisu? Kokeilemisen arvoiselta, me sanoisimme!

Klassinen pasha, pääsiäisruokien aatelia

Mämmin lisäksi pasha on toinen pääsiäisruokaperinteeseen olennaisesti kuuluvista jälkiruoista. Perinteisen pashan rinnalle on vuosien myötä noussut vegaaninen pasha ja myös muita rahkaisia jälkiruokia, jotka tarjoillaan useimmiten hedelmien tai marjojen kera. Raikkaat jälkkärit tuovatkin tukevalle pääsiäisruoalle kepeää vastapainoa. Kannattaa testata esimerkiksi keväistä kerrosherkkua, pasha-trifleä tai lime curd -rahkajälkiruokaa – tai vaikka näitä kaikkia!

Suklaa on osa pääsiäisen herkuttelua

Suussasulavan suklaiset leivonnaiset ja jälkiruoat ovat oleellinen osa pääsiäisen herkkuhetkiä. Pääsiäisen uusi hittikakku, mignonkakku, on nimensä mukaisesti saanut innoituksensa kuuluisasta Mignon-munasta sekä maun että muodon osalta. Hurmaava kinderpiirakka on pitänyt pintansa pääsiäisherkkujen ykkösenä, vaikka tällä makealla leivonnaisella voi toki herkutella ympäri vuoden. Ihanan suklainen kinderkakku puolestaan varastaa varmasti huomion jälkiruokapöydässä – tätä on vaan yksinkertaisesti mahdoton vastustaa!

Pääsiäisruoista puhuttaessa ei pidä unohtaa myöskään suklaamunia. Oletko jo kokeillut supersuosioon nousseita, usein erilaisilla mousseilla täytettyjä suklaamunia, eli tutummin töhnämunia? Perinteisten töhnämunien lisäksi suosittelemme testaamaan tämän pienen, mutta sitäkin makeamman suklaamunan uutta versiota, Orea-kuorrutettua ja pistaasipähkinärouheella koristeltua super-töhnämunaa. Ja herkkuöverit on taattu!

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.