Maku

Kinderpiirakka – ihanan överi pääsiäisherkku taltuttaa taatusti makeanhimon!

50 min
4.3
1

Kinderpiirakka – ihanan överi pääsiäisherkku taltuttaa taatusti makeanhimon!

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Kinderpiirakka yhdistää rapsahtavan pinnan, pehmeän pohjan ja kreemitäytteen runsaalla maitosuklaalla kuorrutettuna. Jos tykkäät Kinder-munista, tulet rakastamaan tätä suklaista herkkua!

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 150 g voita sulatettuna
  • 2 munaa

Voi-tuorejuustokreemi

  • 50 gvoita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle

  • 200 g maitosuklaata
  • 40 g valkosuklaata
  • suklaamunia (Kinder)
  • suklaa-toffeerakeita (tai muita pääsiäismakeisia)
  • (syötäviä kukkia)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kinderpiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja voisula. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24 × 30 cm) ja levitä pinta tasaiseksi. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen pohjan päälle. Nosta kinderpiirakka jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  4. Sulata maito- ja valkosuklaa erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä maitosuklaa kovettuneen voikreemin päälle. Lusikoi valkosuklaa pieniksi kasoiksi maitosuklaan päälle. Pyöritä valkosuklaa varras- tai cocktailtikulla marmorikuvioiksi.
  5. Koristele kinderpiirakka halutessasi suklaamunilla, koristerakeilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
4.3