Maku

Kinderkakku – kolmen suklaan hittikakku valmistuu ilman uunia

6 h 30 min
4.91
0

Kinderkakku – kolmen suklaan hittikakku valmistuu ilman uunia

MU
0
4.91
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kinder-munat kuuluvat monen pääsiäiseen. Suosikkisuklaamunien hengessä syntyy kevään taatusti himotuin herkku eli kinderkakku. Kakun tekeminen vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee taatusti!

Ainekset (20 annosta)

  • 175 gDomino-keksejä
  • 75 gvoita sulatettuna

Valkosuklaatäyte

  • 3 kplliivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 dlvispikermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Maitosuklaatäyte

  • 3 kplliivatelehteä
  • 200 gmaitosuklaata
  • 3 dlvispikermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklkahvia

Kuorrutus

  • 3/4 dlvispikermaa
  • 75 gtummaa suklaata

Päälle

  • 2 kplKinder-suklaamunaa
  • pieniä suklaapatukoita
  • pieniä suklaamunia tai -palloja

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Kinderkakku valmistuu näin:

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula ja aja tasaiseksi.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos vuokaan ja nosta jääkaappiin.

Upota valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen valkosuklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten. Mausta sokerilla.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte vuokaan ja hyydytä vähintään kaksi tuntia, mieluiten kuusi tuntia.

Tee maitosuklaatäyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen suklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten. Mausta sokerilla.

Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet kahviin. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä maitosuklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Hyydytä vähintään neljä tuntia.

Irrota kakku vadille.

Mittaa kerma ja suklaa kattilaan. Kuumenna hetki, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta liedeltä, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Koristele kinderkakku suklaakuorrutuksella, suklaamunilla ja -makeisilla.

MITÄ PIDIT?
4.91