Pääsiäinen
Pääsiäinen on kevään iloisin juhla! Herätä koti juhlatunnelmaan pääsiäiskoristeilla ja pääsiäisherkuilla – täältä löydät parhaat reseptit ja askarteluohjeet!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pääsiäinen on valon, kevään ja ilon juhla, josta on lupa hullaantua pitkän talven jälkeen. Juhlapyhään liittyy paljon perinteitä ja symboliikkaa. Tiedätkö, miksi pääsiäiseen kuuluu keltainen väri, söpöt puput ja pääsiäismunat? Lue juttumme pääsiäiskoristeiden historiasta.

Pääsiäinen väritetään kukilla

Pääsiäispyhiksi koti koristellaan ihanilla kukilla. Tulppaaneista, helmililjoista ja muista sipulikukista saa tehtyä kauniita asetelmia ja kransseja. Kevät ja pääsiäinen ovat myös narsissien parasta aikaa. Valitse suosikkilajikkeesi ja kokoa pihaan iloinen narsissi-istutus. Esimerkiksi pienikukkainen tête à tête -narsissi sietää hyvin viileää säätä ja pakkasta.

Käsistään kätevä askartelee elävillä sipulikukilla koristellun kranssin, joka kerää varmasti katseet ulko-ovessa tai sisäänkäynnin yhteydessä. Äläkä unohda rairuohon kasvatusta! Annatko pääsiäisruohon rehottaa vai trimmaatko sen millimetrin tarkkuudella? Kurkkaa, mitä rairuohotyylisi kertookaan sinusta!

Pastelleja ja höyheniä – parhaat koristeet pääsiäiseen

Kotiin saa keväistä tunnelmaa raikkaalla värimaailmalla. Pidätkö hempeän pastellisista sävyistä vai luotatko perinteisiin pääsiäisväreihin eli keltaiseen ja vihreään?

Tärkeimpiin pääsiäistunnelman tuojiin kuuluvat myös pääsiäiskoristeet. Pääsiäisaskartelu on hauskinta koko perheen voimin. Kurkkaa hauskat ohjeet, joita voi tehdä yhdessä lasten kanssa! Kokosimme yhteen myös helpot askarteluohjeemme rairuohokupeista lankamuniin. Ideoillamme koristelet kauneimmat pääsiäismunat tai virpomisvitsat sekä askartelet suloisia höyhenmunia tai pääsiäispupuja. Kokeile myös kananmunien värjäämistä omasta keittiöstäsi löytyvillä aineksilla! Kaikki iloiset ohjeet löydät Pääsiäisaskartelu-teemastamme.

Pääsiäisruoka: pasha, mämmi ja muut herkut

Lopulta päästään syömään! Pääsiäinen on vuoden suurin ruokajuhla heti joulun jälkeen. Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluvat lammas, mämmi, pasha ja rahkaherkut sekä tietenkin erilaiset pääsiäismunat. Kokosimme parhaat reseptit ja valmiit, takuuvarmat menuehdotukset pääsiäiseen!

Pääsiäisaterian keskipisteenä on usein herkullinen lampaanviulu, lammaspaisti tai lampaanfileet. Kokosimme yhteen myös parhaat lammasruokareseptimme.

Mämmi on pääsiäisen perinteisin jälkiruoka, jota on luultua helpompaa valmistaa itse. Toinen klassikkojälkiruoista on pasha, jonka tekemiseen tarjoamme hyvät vinkit. Jos pasha tuntuu liian raskaalta päätökseltä pääsiäisaterialle, kokeile jälkkärin kevytversiota tai pashatrifleä.

Entä oletko jo kokeillut pääsiäisjälkiruokien uusia tulokkaita: kinderkakkua ja -piirakkaa, mignonkakkua sekä töhnämunia? Moni haluaa pääsiäisen kahvipöytään myös keväisen kakun. Pääsiäiskakku voi olla hempeä, suklaamunilla koristeltu tai tyylikäs täytekakku. Jos haluat kattaa pöytään jotain todella näyttävää, kokeile passionkiisselillä täytettyä britakakkua tai suklaalla ja pääsiäismunilla kuorrutettua täytekakkua! Poimi ideat pääsiäiskakkuihin, jotka näyttävät suloisilta ja julistavat kevään tulleeksi!

Pääsiäiskakuksi sopivat myös sitruunainen unikkokakku, keväinen käpykakku tai mangojuustokakku. Lisää ihanimpia juustokakkuohjeitamme löydät koostejutustamme. Pääsiäiskakku onnistuu ilman vehnääkin. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi gluteeniton mango-rahkakakku ja limettinen raakakakku.

Rahkapiirakka ja rahkapullat ovat pääsiäisleivonnaisten helmiä. Molemmissa on pehmeä pullapohja ja sitruunalla maustettu rahkatäyte. Rahkapiirakka voi olla myös muro- tai piimätaikinapohjainen. Rahkapiirakka onnistuu hyvin myös gluteenittomana. Muista myös pääsiäisklassikot, kuten limpun ja pullan välimuoto kulitsa sekä korinteilla ja sukaateilla maustettu pääsiäispulla eli baba.

Jos et halua koota menua alusta alkaen, poimi valmis pääsiäismenu käyttöösi. Pääsiäisen helppo noutopöytä lastataan parsakeitolla ja sitruunaisella kanalla. Henri Alènin pääsiäismenun pääosassa on herkulliset kreikkalaiset karitsapullat. Kevyemmässä pääsiäismenussa tarjoillaan lampaan sijaan parmankinkkuun kiedottua broileria. Vai järjestäisitkö pääsiäisbrunssin, jonka herkuista puhutaan taatusti pitkään?

Vinkki!

Pääsiäisruoka-teemastamme löydät kaikki herkulliset reseptit kevään suurimpaan juhlaan!

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.