Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minSitruunainen kevätkakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan on leivottu mustia unikonsiemeniä. Unikkokakku on loistava vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle.
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.4.2017

Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku
Ainekset (n. 10 palaa)
- 2sitruunan kuori raastettuna
- 1 rklsitruunamehua
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlsokeria
- 3huoneenlämpöistä kananmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 rklunikonsiemeniä
- 2 tlleivinjauhetta
- ¾ dlkuohukermaa
Kuorrutus
- 3 ½ dltomusokeria
- n. 3 rklsitruunamehua
- n. 3 dlpääsiäiskarkkeja
Sitruunainen unikkokakku leivotaan näin:
- Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman, sitruunankuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa taikinaan.
- Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Sekoita tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes saat jämäkän mutta juoksevan kuorrutuksen. Lusikoi se jäähtyneelle kakulle. Koristele unikkokakku lopuksi karkeilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.33