Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minSitruunainen kevätkakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan on leivottu mustia unikonsiemeniä. Unikkokakku on loistava vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.4.2017

Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku
Reseptin ainekset (n. 10 palaa)
- 2sitruunan kuori raastettuna
- 1 rklsitruunamehua
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlsokeria
- 3huoneenlämpöistä kananmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 rklunikonsiemeniä
- 2 tlleivinjauhetta
- ¾ dlkuohukermaa
Kuorrutus
- 3 ½ dltomusokeria
- n. 3 rklsitruunamehua
- n. 3 dlpääsiäiskarkkeja
Sitruunainen unikkokakku leivotaan näin:
- Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman, sitruunankuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa taikinaan.
- Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Sekoita tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes saat jämäkän mutta juoksevan kuorrutuksen. Lusikoi se jäähtyneelle kakulle. Koristele unikkokakku lopuksi karkeilla.

Suklaata, pastellinsävyjä ja näyttäviä koristeita – 12 pääsiäiskakkua, jotka kruunaavat kevään suurimman juhlan!

Sitruksista pääsiäiskakkua koristavat suklaapajunkissat – näin leivot herkullisen kakun ja teet upeat koristeet!
Kotivinkki

Persikkainen pääsiäiskakku matcha-teellä maustetulla valkosuklaakuorrutuksella – tätä ihanaa herkkua et voi vastustaa!
Maku

Pääsiäiskakku – herkullinen kerrosunelma mango- ja vadelmatäytteellä
Maku

Juhlava pääsiäiskakku – marsipaanilla koristeltu herkku on pääsiäisen näyttävin ilmestys
Maku

Sitruunainen ambrosiakakku
Maku

Sitruunainen kreemikerroskakku – macarons-leivoksin ja marengein koristeltu komeus on juhlapöydän todellinen kruunu
Maku

Mustikka-sitruunakakku
Maku