


Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku
1 h 55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 30 min
Sitruunainen kevätkakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan on leivottu mustia unikonsiemeniä. Unikkokakku on loistava vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle.
Reseptin ainekset
n. 10 palaa
2
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
¾ dl
kuohukermaa
Kuorrutus
3 ½ dl
tomusokeria
n. 3 rkl
sitruunamehua
n. 3 dl
pääsiäiskarkkeja
Sitruunainen unikkokakku leivotaan näin:
- Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman, sitruunankuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa taikinaan.
- Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Sekoita tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes saat jämäkän mutta juoksevan kuorrutuksen. Lusikoi se jäähtyneelle kakulle. Koristele unikkokakku lopuksi karkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat