Kotivinkki

Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku

1 h 55 min
0
0

Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku

Sitruunainen kevätkakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan on leivottu mustia unikonsiemeniä. Unikkokakku on loistava vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (n. 10 palaa)

  • 2sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rklsitruunamehua
  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlsokeria
  • 3huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ¾ dlkuohukermaa

Kuorrutus

  • 3 ½ dltomusokeria
  • n. 3 rklsitruunamehua
  • n. 3 dlpääsiäiskarkkeja

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman, sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa taikinaan.

3. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes saat jämäkän mutta juoksevan kuorrutuksen. Lusikoi se jäähtyneelle kakulle. Koristele unikkokakku lopuksi karkeilla.

Suosittelemme myös näitä

Suklaapajunkissoilla koristeltu pääsiäiskakku

Keväinen käpykakku

Pääsiäisleivonnaiset

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä