Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun
6 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
6 h Suussasulava mignonkakku on pääsiäisaterian täydellinen lopetus! Täyteläinen kakku hyydytetään kulhossa munan muotoiseksi. Keksipohjan salaisuus on ruskistettu voi, joka antaa kakkuun paahteisen maun ja kivan rapsakkuuden. Katso myös videolta kätevä vinkki Mignon-munien kuorimiseen!
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 6.3.2018

Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun
Reseptin ainekset (16 annosta)
Täyte
- 2liivatelehteä
- 2 ½ dlvispikermaa
- 200 gtummaa suklaata
- 2 (à 52 g) Mignon-munaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- ½ dlvettä
- 2 rkltummaa kaakaojauhetta
Pohja
- 100 gdigestivekeksejä
- 1 ½ dlhasselpähkinäjauhetta
- 1 ½ dlmantelijauhetta
- 100 gvoita
Koristelu
- 150 gvalkosuklaata
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Mignonkakku valmistuu näin:
- Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sulata paloiteltu suklaa ja kuoritut Mignon-munat varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoittele suklaita sulatuksen aikana. Sekoita suklaaseos vaahdotetun kerman joukkoon.
- Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää kerma-suklaavaahto tuorejuuston joukkoon.
- Kuumenna vesi kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää kaakaojauhe. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää kattilaan kaakao-vesiseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Vatkaa seos nopeasti, vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat.
- Kaada täyte kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen kulhoon (tilavuus 1,5 l). Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin.
- Murenna pohjan keksit ja mittaa sekaan hasselpähkinä- ja mantelijauheet. Ruskista voi kattilassa. Kuumenna voita niin kauan, että se saa paahtuneen ruskean värin. Kaada ruskistettu voi keksimurun ja jauheiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele jäähtynyt muruseos lusikalla mignonkakun pohjaksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kiepsauta kakku keikauskakun tapaan tarjoiluvadille. Siloita pinta veitsellä tasaiseksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoita suklaata sulatuksen aikana. Levitä valkosuklaa leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa veitsellä suklaasta erimuotoisia paloja ja asettele ne rennosti kakun reunoille.
- Painele valkosuklaapalat mignonkakun reunaa vasten, jolloin kakkua leikatessa jokainen saa palasen ”munankuorta”.
Mignonkakku käännetään tarjolle keikauskakun tapaan ja koristellaan valkosuklaasta tehdyillä ”munankuorilla”.
Valmistus vaihe vaiheelta
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Suklaata, pastellinsävyjä ja näyttäviä koristeita – 12 pääsiäiskakkua, jotka kruunaavat kevään suurimman juhlan!

Pääsiäisjälkiruoka kruunaa juhla-aterian! Katso ohjeet perinteisiin ja uusiin herkkuihin
Oletko aina kuorinut Mignon-munan pikkupala kerrallaan? Näin suklaamunan kuoret lähtevät kahdessa osassa

Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin

Kinderpiirakka – ihanan överi pääsiäisherkku taltuttaa taatusti makeanhimon!
Maku

Tässä tulevat pääsiäisen hauskimmat leivonnaiset: pääsiäismokkapalat, joiden päällä tanssivat iloiset tiput
Maku

Pääsiäisen överein suklaaherkku: Oreo-kuorrutettu supertöhnämuna pistaasirouheella
Maku

Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!
Maku