Maku

Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun

6 h 45 min
4.09
1

Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun

MU
1
4.09
Teksti Anni Pitkänen
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos
Suussasulava mignonkakku on pääsiäisaterian täydellinen lopetus! Täyteläinen kakku hyydytetään kulhossa munan muotoiseksi. Keksipohjan salaisuus on ruskistettu voi, joka antaa kakkuun paahteisen maun ja kivan rapsakkuuden. Katso myös videolta kätevä vinkki Mignon-munien kuorimiseen!

Ainekset (16 annosta)

Täyte

  • 2liivatelehteä
  • 2 ½ dlvispikermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 (à 52 g) Mignon-munaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • ½ dlvettä
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta

Pohja

  • 100 gdigestivekeksejä
  • 1 ½ dlhasselpähkinäjauhetta
  • 1 ½ dlmantelijauhetta
  • 100 gvoita

Koristelu

  • 150 gvalkosuklaata

Tee näin

6 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN6 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata paloiteltu suklaa ja kuoritut Mignon-munat varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoittele suklaita sulatuksen aikana. Sekoita suklaaseos vaahdotetun kerman joukkoon.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää kerma-suklaavaahto tuorejuuston joukkoon.

Kuumenna vesi kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää kaakaojauhe. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää kattilaan kaakao-vesiseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Vatkaa seos nopeasti, vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat.

Kaada täyte kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen kulhoon (tilavuus 1,5 l). Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin.

Murenna pohjan keksit ja mittaa sekaan hasselpähkinä- ja mantelijauheet. Ruskista voi kattilassa. Kuumenna voita niin kauan, että se saa paahtuneen ruskean värin. Kaada ruskistettu voi keksimurun ja jauheiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Taputtele jäähtynyt muruseos lusikalla mignonkakun pohjaksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kiepsauta kakku keikauskakun tapaan tarjoiluvadille. Siloita pinta veitsellä tasaiseksi.

Sulata valkosuklaa mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoita suklaata sulatuksen aikana. Levitä valkosuklaa leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa veitsellä suklaasta erimuotoisia paloja ja asettele ne rennosti kakun reunoille.

Painele valkosuklaapalat mignonkakun reunaa vasten, jolloin kakkua leikatessa jokainen saa palasen ”munankuorta”.

Mignonkakku käännetään tarjolle keikauskakun tapaan ja koristellaan valkosuklaasta tehdyillä ”munankuorilla”.

MITÄ PIDIT?
4.09