4,1(69)
Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun
Munaton
6 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 6 h
Suussasulava mignonkakku on pääsiäisaterian täydellinen lopetus! Täyteläinen kakku hyydytetään kulhossa munan muotoiseksi. Keksipohjan salaisuus on ruskistettu voi, joka antaa kakkuun paahteisen maun ja kivan rapsakkuuden. Katso myös videolta kätevä vinkki Mignon-munien kuorimiseen!
Reseptin ainekset
16 annosta
Täyte
2liivatelehteä
2 ½ dlvispikermaa
200 gtummaa suklaata
2 (à 52 g) Mignon-munaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
½ dlvettä
2 rkltummaa kaakaojauhetta
Pohja
100 gdigestivekeksejä
1 ½ dlhasselpähkinäjauhetta
1 ½ dlmantelijauhetta
100 gvoita
Koristelu
150 gvalkosuklaata

Mignonkakku valmistuu näin:

  1. Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja kuoritut Mignon-munat varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoittele suklaita sulatuksen aikana. Sekoita suklaaseos vaahdotetun kerman joukkoon.
  3. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää kerma-suklaavaahto tuorejuuston joukkoon.
  4. Kuumenna vesi kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää kaakaojauhe. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää kattilaan kaakao-vesiseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Vatkaa seos nopeasti, vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat.
  5. Kaada täyte kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen kulhoon (tilavuus 1,5 l). Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin.
  6. Murenna pohjan keksit ja mittaa sekaan hasselpähkinä- ja mantelijauheet. Ruskista voi kattilassa. Kuumenna voita niin kauan, että se saa paahtuneen ruskean värin. Kaada ruskistettu voi keksimurun ja jauheiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  7. Taputtele jäähtynyt muruseos lusikalla mignonkakun pohjaksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Kiepsauta kakku keikauskakun tapaan tarjoiluvadille. Siloita pinta veitsellä tasaiseksi.
  8. Sulata valkosuklaa mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Sekoita suklaata sulatuksen aikana. Levitä valkosuklaa leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa veitsellä suklaasta erimuotoisia paloja ja asettele ne rennosti kakun reunoille.
  9. Painele valkosuklaapalat mignonkakun reunaa vasten, jolloin kakkua leikatessa jokainen saa palasen ”munankuorta”.

Mignonkakku käännetään tarjolle keikauskakun tapaan ja koristellaan valkosuklaasta tehdyillä ”munankuorilla”.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 1,5 l) muovikelmulla, niin kakku on helppo irrottaa vuoasta.
Vaihe 2
Kuori Mignonit helposti: paina kämmenellä munaa pöytää vasten ja rullaa pari kertaa edestakaisin.
Vaihe 3
Sekoita vaahdotetun vispikerman joukkoon sulatettu suklaaseos. Yhdistä tuorejuusto vaahtoon.
Vaihe 4
Kaada kädenlämpöinen kaakao-liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Vaihe 5
Kaada suklaatäyte kulhoon ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan pohjamurun valmistumista.
Vaihe 6
Ruskista voita pannulla niin kauan, kunnes se saa paahtuneen ruskean sävyn. Yhdistä voi muihin pohjan aineksiin.
Vaihe 7
Laita jäähtynyt muruseos kakun päälle lusikalla painellen. Anna mignonkakun hyytyä jääkaapissa 6 tuntia, mielellään yön yli.
Vaihe 8
Kiepsauta mignonkakku tarjoiluvadille. Siloita pinta veitsellä tasaiseksi. Koristele valkosuklaasta tehdyillä suklaapaloilla.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo