Maku

Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!

3 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen3 h
Töhnämunat ovat pääsiäisen takuuvarma jälkiruokahitti! Tee kerralla iso satsi ja säilytä töhnämunat jääkaapissa munakennossa. Täytä suklaamunat valkosuklaamoussella viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua.
GL
KA
3.67
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa


Ainekset (10 kpl)

Valkosuklaamousse

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkuaista
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 10 kplsuklaamunia (Kinder)

Koristelu

  • 3 rklmangososetta (Bonne)
Tulosta

Tee töhnämunat näin:

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
  2. Kumoa tuorejuusto kulhoon. Vatkaa hieman jäähtynyt valkosuklaasula tuorejuuston sekaan vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
  3. Kumoa valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne sokereiden kanssa vaahdoksi kuivilla ja puhtailla vatkaimilla.
  4. Sekoita puolet valkuaisvaahdosta valkosuklaaseokseen. Lisää sen jälkeen loput.
  5. Kuori suklaamunat kääreestä ja murra niistä varovasti yläosa. Nosta suklaamunat munakennon koloihin ja pursota täyte niiden sisään.
  6. Anna töhnämunien täytteen kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  7. Tee töhnämunan valkosuklaamousseen pieni kolo lusikalla ja kaada siihen koristeeksi mangososetta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Töhnämunan valkosuklaamoussen makupariksi sopii niin mango-, aprikoosi- kuin persikkasose.

MITÄ PIDIT?
3.67