Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!
3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
3 h Töhnämunat ovat pääsiäisen takuuvarma jälkiruokahitti! Tee kerralla iso satsi ja säilytä töhnämunat jääkaapissa munakennossa. Täytä suklaamunat valkosuklaamoussella viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua.
GL
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.4.2017

Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!
Ainekset (10 kpl)
Valkosuklaamousse
- 100 gvalkosuklaata
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 2 rklsitruunamehua
- 2 kplvalkuaista
- 1/2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- 10 kplsuklaamunia (Kinder)
Koristelu
- 3 rklmangososetta (Bonne)
Tee töhnämunat näin:
- Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
- Kumoa tuorejuusto kulhoon. Vatkaa hieman jäähtynyt valkosuklaasula tuorejuuston sekaan vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
- Kumoa valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne sokereiden kanssa vaahdoksi kuivilla ja puhtailla vatkaimilla.
- Sekoita puolet valkuaisvaahdosta valkosuklaaseokseen. Lisää sen jälkeen loput.
- Kuori suklaamunat kääreestä ja murra niistä varovasti yläosa. Nosta suklaamunat munakennon koloihin ja pursota täyte niiden sisään.
- Anna töhnämunien täytteen kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Tee töhnämunan valkosuklaamousseen pieni kolo lusikalla ja kaada siihen koristeeksi mangososetta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Töhnämunan valkosuklaamoussen makupariksi sopii niin mango-, aprikoosi- kuin persikkasose.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.88