


Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Töhnämunat ovat pääsiäisen takuuvarma jälkiruokahitti! Tee kerralla iso satsi ja säilytä töhnämunat jääkaapissa munakennossa. Täytä suklaamunat valkosuklaamoussella viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
10 kpl
Valkosuklaamousse
100 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkuaista
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
10 kpl
suklaamunia (Kinder)
Koristelu
3 rkl
mangososetta (Bonne)
Tee töhnämunat näin:
- Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
- Kumoa tuorejuusto kulhoon. Vatkaa hieman jäähtynyt valkosuklaasula tuorejuuston sekaan vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
- Kumoa valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne sokereiden kanssa vaahdoksi kuivilla ja puhtailla vatkaimilla.
- Sekoita puolet valkuaisvaahdosta valkosuklaaseokseen. Lisää sen jälkeen loput.
- Kuori suklaamunat kääreestä ja murra niistä varovasti yläosa. Nosta suklaamunat munakennon koloihin ja pursota täyte niiden sisään.
- Anna töhnämunien täytteen kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Tee töhnämunan valkosuklaamousseen pieni kolo lusikalla ja kaada siihen koristeeksi mangososetta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Töhnämunan valkosuklaamoussen makupariksi sopii niin mango-, aprikoosi- kuin persikkasose.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat