Jälkiruoat
Jälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Reseptiemme joukosta löydät laajan kattauksen erilaisia jälkiruokia, joista löytyy sopiva jokaiseen makuun. Nyt herkutellaan!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Jälkiruoka voi olla simppelisti kiisseli tai vaikka näyttävä kerroskakku. Tästä teemasta löytyy helppo jälkiruoka ja haastavampi herkku joka tilanteeseen.

Helpot jälkiruoat

Arkena maistuvat helpot ja vähemmän makeat jälkiruoat. Marjat ja hedelmät toimivat jälkiruokana sellaisenaan sekä kastikkeiden tai jäätelön kanssa. Kokkaa marjoista ja hedelmistä hedelmäsalaattia, kerroskiisseliä tai vaikka marjarahkaa. Marjajälkiruokien lisäksi myös viljaisat jälkiruoat sopivat hyvin arjen herkuksi tai jopa välipalaksi. Näitä ovat esimerkiksi puurot, kuten vispipuuro, tai riisiherkut, kuten riisivanukas. Pellillinen pannukakkua tai kasa lettuja hillon kera on myös ihanan helppo ja herkullinen hyvän mielen jälkkäri.

Kesän lempparijälkiruokia ovat makeat piirakat, joiden kaveriksi pyöräytetään pallo vaniljajäätelöä. Varsinkin helppo mustikkapiirakka ja mehevä raparperipiirakka katoavat nopeasti jälkkäripöydästä.

Aina ei jaksa tehdä kaikkea ihan itse. Kiireessä tai mökillä helppo kakku valmistuu valmiista kakkupohjasta, kermarahkasta ja marjoista, aivan kuten tässä mökkiläisen mansikkakakussa. Letut voi valmistaa valmiista jauhoseoksesta ja kaupan kekseistä syntyy vaniljavaahdon ja marjojen kanssa herkkumalja. Jos suklaakakun himo on valtava, mutta uunia ei ole näköpiirissä, ratkaisu on yhden hengen suklainen mukikakku mikrossa.

Helppo ei tarkoita sitä, ettei jälkiruoka voisi olla myös juhlava. Jos etsit todella helppoa jälkiruokaa, testaa possetteja, joissa kerma hyytyy sitrusmehun vaikutuksesta ihan itsestään, ilman liivatetta.

Juhlavat jälkiruoat

Juhlapöytien jälkiruokabuffettiin sopivat hyvin makeat leivonnaiset. Kokeile esimerkiksi salted caramel -juustokakkua, tuulihattuja, kääretorttua, savariinia, mutakakkua tai överiä Pätkis-kerroskakkua.

Pienemmissä juhlissa voi jälkiruoan tehdä myös annoksina. Käteviä ovat jälkkärit, jotka tehdään etukäteen jääkaappiin tai pakkaseen. Monen suosikki eli silkinsileä pannacotta on parhaimmillaan, kun käytät liivatteita tosi säästeliäästi. Klassinen tiramisu maistuu sopii vähän joka tilanteeseen ja se on vain parempaa, kun saa odotella päivän jääkaapissa. Jäädykkeet eli semifreddot raikastavat suun raskaankin aterian jälkeen. Testaa esimerkiksi hasselpähkinä-semifreddo tai superhelppo pakastettava juustokakku. Jos juhlijoissa on monta eritysruokavaliota, raakakakku voi olla hyvä idea tarjottavaksi.

Jos kaipaat jälkkäriksi jotain tuhtia, testaa superihana suklaapiirakka tai täyteläinen suklaamousse.

Jälkiruokana voi tarjota myös juomia. Makeat drinkit, pirtelöt ja kahvijuomat käyvät hyvin varsinkin raskaamman aterian päätökseksi.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo