


Ranskalaiseen tyyliin
Juustolautanen – valitse lempijuustojasi ja kruunaa herkut salaatilla kirpakan vinegretin kera
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ranskassa syödään pitkällä illallisella aina juustoja ennen jälkiruokaa. Juustojen kanssa nautitaan myös salaattia koukuttavan vinegretin kanssa. Valitse juustolautaselle kolme erityyppistä juustoa, esimerkiksi punahome-, valkohome- ja lampaanmaitojuustoa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Juustolautanen
50 g
Saint Albrey -punahome-juustoa
50 g
Brie de Meux -valkohomejuustoa
50 g
Pecorino sardo -lampaanmaitojuustoa
Lisäksi
3
endiiviä
2 dl
saksanpähkinöitä
Vinegretti
6 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
¼ tl
suolaa
⅙ tl
mustapippuria
Juustolautanen – ohje:
- Ota juustot huoneenlämpöön vähintään tunti ennen ruokailua.
- Leikkaa endiiveistä kanta pois ja erottele lehdet vadille. Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja valuta endiivien päälle.
- Leikkaa juustot annospaloiksi. Asettele juustot, endiivit ja pähkinät lautasille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat