Maku

Mutakakku – takuuvarma suklainen herkku

45 min
4.14
133

Mutakakku on syntisen suklainen herkku, jota kaikki suklaanystävät rakastavat. Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän ja suklaisen kakun. Katso VIDEO, kuinka kakku valmistuu!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 annosta)

Mutakakku

  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mutakakku valmistuu näin:

  1. Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
  2. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon.
  5. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.
  6. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  7. Kypsennä mutakakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, onko suosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.
  8. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi mutakakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa.
  9. Tarjoa mutakakun lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Vinkki!

  • Mutakakku on helppo valmistaa, mutta paistaminen vaatii tarkkuutta. Kokeilemalla löydät omaan uuniisi ja makuusi juuri oikean paistoajan!
  • Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.
  • Mausta kakkutaikina vaihteeksi appelsiininkuoriraasteella.
  • Tarjoa lisäksi jotakin kirpeää, kuten viinimarjahilloa tai -hyytelöä.
MITÄ PIDIT?
4.14