Mutakakku on syntisen suklainen herkku, jota kaikki suklaanystävät rakastavat. Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän ja suklaisen kakun. Katso videolta, kuinka mutakakku valmistuu!
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.
Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada valmis taikina vuokaan.
Kypsennä mutakakkua 200 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, haluatko rakenteeltaan valuvan vai kostean pehmeän mutakakun. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.
Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä se sitten varovasti leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.
Halutessasi voit laittaa kakun hetkeksi jääkaappiin, jolloin sen rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on ihanan valuvaa.
Tarjoa mutakakun seurana kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Vinkit!
Mutakakku on helppo valmistaa, mutta paistaminen vaatii tarkkuutta. Kokeilemalla löydät omaan uuniisi ja makuusi juuri oikean paistoajan!
Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.