Raparperi-mansikkasavariini

2 h 10 min
3.5
0

Raparperi-mansikkasavariini

Mehevä raparperi-mansikkasavariini on täydellinen mökkikakku, sillä se kostutetaan ja kuljetetaan kätevästi omassa vuoassaan. Lisukkeeksi vielä kirpsakan makeaa raparperi-mansikkasalaattia ja ihana kesäherkku on valmis!
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 12 ghiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kostutus

  • 3 dlraparperimehua

Raparperi-mansikkasalaatti

  • 200 graparperia
  • 250 gmansikoita
  • 5 rklsokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen) (vatkattuna)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista raparperi-mansikkasavariini näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää myös jauhot ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

Kaada taikina huolella voideltuun Ø 22–24 sentin ja reilun litran vetoiseen rengasmaiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.

Paista savariinia 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ritilälle.

Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Kaada vuokaan puolet mehusta. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni.

Pistele kakun pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput mehusta kakun päälle.

Anna kakun maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

Valmista lisukkeet. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja nypi mansikoista kannat pois. Paloittele mansikat ja pane palat kattilaan raparperien, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ainekset ja anna mehustua muutaman tunnin ajan.

Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa raparperi-mansikkasalaatin sekä löysän kermavaahdon kanssa.

•Voit pakastaa kostuttamattoman ja täyttämättömän savariinin. Sulata ja lämmitä savariini 150 asteisessa uunissa, jotta se imee paremmin kostutuslientä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä