Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-mansikkasavariini

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min

Mehevä raparperi-mansikkasavariini on täydellinen mökkikakku, sillä se kostutetaan ja kuljetetaan kätevästi omassa vuoassaan. Lisukkeeksi vielä kirpsakan makeaa raparperi-mansikkasalaattia ja ihana kesäherkku on valmis!

4.7.2007
Reseptin ainekset
12 annosta
1 dl
kevytmaitoa
12 g
hiivaa
2
munaa
1 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (sulatettuna)
Kostutus
3 dl
raparperimehua
Raparperi-mansikkasalaatti
200 g
raparperia
250 g
mansikoita
5 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen) (vatkattuna)

Raparperi-mansikkasavariini – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää myös jauhot ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina huolella voideltuun Ø 22–24 sentin ja reilun litran vetoiseen rengasmaiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.
  3. Paista savariinia 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ritilälle.
  5. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Kaada vuokaan puolet mehusta. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni.
  6. Pistele kakun pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput mehusta kakun päälle.
  7. Anna kakun maustua viileässä muutaman tunnin ajan.
  8. Valmista lisukkeet. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja nypi mansikoista kannat pois. Paloittele mansikat ja pane palat kattilaan raparperien, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ainekset ja anna mehustua muutaman tunnin ajan.
  9. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa raparperi-mansikkasalaatin sekä löysän kermavaahdon kanssa.

Vinkit!

  • Voit pakastaa kostuttamattoman ja täyttämättömän savariinin. Sulata ja lämmitä savariini 150 asteisessa uunissa, jotta se imee paremmin kostutuslientä.
  • Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt