


Raparperi-mansikkasavariini
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Mehevä raparperi-mansikkasavariini on täydellinen mökkikakku, sillä se kostutetaan ja kuljetetaan kätevästi omassa vuoassaan. Lisukkeeksi vielä kirpsakan makeaa raparperi-mansikkasalaattia ja ihana kesäherkku on valmis!
Reseptin ainekset
12 annosta
1 dl
kevytmaitoa
12 g
hiivaa
2
munaa
1 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (sulatettuna)
Kostutus
3 dl
raparperimehua
Raparperi-mansikkasalaatti
200 g
raparperia
250 g
mansikoita
5 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen) (vatkattuna)
Raparperi-mansikkasavariini – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää myös jauhot ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.
- Kaada taikina huolella voideltuun Ø 22–24 sentin ja reilun litran vetoiseen rengasmaiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.
- Paista savariinia 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ritilälle.
- Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Kaada vuokaan puolet mehusta. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni.
- Pistele kakun pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput mehusta kakun päälle.
- Anna kakun maustua viileässä muutaman tunnin ajan.
- Valmista lisukkeet. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja nypi mansikoista kannat pois. Paloittele mansikat ja pane palat kattilaan raparperien, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ainekset ja anna mehustua muutaman tunnin ajan.
- Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa raparperi-mansikkasalaatin sekä löysän kermavaahdon kanssa.
Vinkit!
- Voit pakastaa kostuttamattoman ja täyttämättömän savariinin. Sulata ja lämmitä savariini 150 asteisessa uunissa, jotta se imee paremmin kostutuslientä.
- Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat