Raparperi
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Raparperi tuo resepteihin kirpsakkaa ja makeaa herkullista makua. Mehevävartisestä raparperista valmistat helposti niin raparperimehua, raparperipiirakkaa, erilaisia leivonnaisia sekä ihania raparperijälkkäreitä. Lisäksi raparperi hurmaa suolaisissa resepteissä. Täältä löydät parhaat reseptit raparperin monipuoliseen käyttöön.

Raparperi – reseptit moneen makuun

Ihanan makeat raparperireseptit

Mikäpä avaisi kesäkauden paremmin kuin ihana raparperipiirakka? Makulaisten ikisuosikki on pellille tehtävä mehevä ja helppo raparperipiirakka, joka saa pinnalleen raparperin lisäksi rahkakerroksen ja kunnon murupinnan. Myös kermaviilitäytteinen ja murotaikinapohjainen raparperipiiras, lemon pie -tyylinen marenkihunnutettu torttu sekä karamellinen keikauskakku raparperista ovat superhyviä raparperiherkkuja.

Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoo kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kanssa kannattaa nauttia maitotuotteita, jotta tarvittava kalsium ei sitoudu luustosta. Ongelma on helposti kuitattu, kun raparperipiirakan viimeistelee lempeällä rahka, ranskankerma- tai kermaviilipeitolla. Maitotuotteet myös taittavat raparperin happamuutta ja pehmentävät makua. Myös piirakan kanssa tarjottu maitolasi, vaniljakastike tai jätskipallo on hyvä lisä.

Kirpakka raparperi sopii piirakan lisäksi muuhun leivontaan, kuten raparperijuustokakkuun ja raparperikekseihin, säilöntään, kuten vaikkapa raparperimehuun ja hilloihin yhdessä mansikan tai vadelman kanssa. Raparpericurd on raikas versio perinteisestä lemon curd -tahnasta.

Raparperi on omiaan myös erilaisissa jälkiruoissa, kuten raparperikiisselissä, raparperitriflessä ja kookos-raparperipavlovassa. Raparperista valmistuu myös ihanan kesäinen sorbetti.

Raparperi suolaisissa resepteissä

Raparperi sopii yllättävän hyvin myös suolaisiin resepteihin. Raparperilla ja pekonilla höystetyssä piirakassa raparperin herkullinen, hapokas maku pääsee ihanasti oikeuksiinsa. Pizzanystävien kannattaa ehdottomasti testata rapea raparperipizza, jonka täytteiden joukosta löytyy raparperin lisäksi muun muassa ilmakuivattua kinkkua, parmesaania ja rucolaa.

Entä miltä kuulostaisi upottaa raparperia leipätaikinaan? Cheddarilla ja raparperilla maustettu pataleipä voi aluksi kuulostaa oudolta, mutta lopputulos on aivan huikean herkullinen ja mehevä.

Raparperia kannattaa kokeilla myös yhdessä suolaisten juustojen kanssa. Esimerkiksi vuohenjuusto on täydellinen seuralainen raparperille. Kokeile esimerkiksi grillattua vuohenjuusto-raparperisalaattia, joka kruunataan hapokkaalla balsamicokastikkeella. Pieneen suolaisennälkään voi taiteilla perinteisten lämpimien voileipien innoittamat raparperi-vuohenjuustoleivät. Nämä herkut sopivat mitä parhaiten myös illanistujaisten tarjottaviksi.

Raikas raparperi antaa hyvin happoa muihin suolaisiin ruokiin. Raparperi-siikaceviche on raikas, keveä ja täynnä makua – siis täydellinen kesäherkku! Toiseksi ei jää myöskään raparperimarinoitu paahtopaisti, joka yllättää pöytäseurueen herkullisuudellaan.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.