


Kuohkea kesäherkku
Pehmeä raparperipiirakka on kuin mummin leipoma – pumpulisen ihana piirakka yksinkertaisista aineksista
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Pehmeä raparperipiirakka on yhtä hyvää kuin mummin tekemä. Piirakka valmistuu nopeasti vaahdotettavasta taikinasta, jonka päälle raparperinpalat ripotellaan ennen paistoa. Kuohkea piirakka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2
munaa
1½ dl
sokeria
75 g
voita tai margariinia sulatettuna
1 dl
maitoa tai kermaa
2 tl
vaniljasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
2½ dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
raparperia (noin 5 dl paloina)
1–2 rkl
sokeria
1 rkl
tomusokeria
Pehmeä raparperipiirakka – ohje:
- Leikkaa raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos varret ovat kovin paksuja, voit kuoria ne. Mausta raparperinpalat sokerilla.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos erissä maidon kanssa vuorotellen vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 28 cm). Ripottele päälle sokeroidut raparperinpalat.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 20–30 minuuttia, kunnes se on kypsää. Voit kokeilla kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla piirakan keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, piirakka on kypsä.
- Anna piirakan hetken jäähtyä ja viimeistele halutessasi tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat