Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hurmaava kookos-raparperipavlova

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Täyteläinen kookos on ihana pari kirpsakalle raparperille. Raparperipavlova syntyy itse keitetystä raparpericurdista ja sopivan sitkeistä marenkipohjista.

9.6.2017
Reseptin ainekset
15 annosta
Raparpericurd
200 g
raparperia
2–3 rkl
vettä
2 rkl
mansikkamehutiivistettä
1 dl
hillosokeria
3
kananmunankeltuaista
3 rkl
voita
Marenki
4
valkuaista
2 ⅔ dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
3 rkl
kookoshiutaleita
Lisäksi
2 dl
vispikermaa
2 dl
kookoskermaa (säilytetty yön yli jääkaapissa)
1 rkl
vaniljasokeria
3 dl
tuoreita mansikoita
tuoretta minttua

1. Aloita raparperipavlovan teko valmistamalla ensin raparpericurd. Paloittele kuoritut raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

2. Mittaa raparperisose teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut keltuaiset.

3. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä seosta ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

4. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Anna jäähtyä.

5. Valmista marenki. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja.

6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä nuolijalla pellille yksi halkaisijaltaan noin 20 sentin ja kaksi 15 sentin ympyrää. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

7. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Valuta kookoskermatölkistäneste pois, notkista kiinteä kerma ja kääntele se vaahtoon. Kokoa kakku raparpericurdista ja kookosvaahdosta ja koristele raparperipavlova tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt