Kotivinkki

Hurmaava kookos-raparperipavlova

2 h 40 min
0
5

Hurmaava kookos-raparperipavlova

Täyteläinen kookos on ihana pari kirpsakalle raparperille. Raparperipavlova syntyy itse keitetystä raparpericurdista ja sopivan sitkeistä marenkipohjista.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Raparpericurd

  • 200 graparperia
  • 2–3 rklvettä
  • 2 rklmansikkamehutiivistettä
  • 1 dlhillosokeria
  • 3kananmunankeltuaista
  • 3 rklvoita

Marenki

  • 4valkuaista
  • 2 ⅔ dlsokeria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 3 rklkookoshiutaleita

Lisäksi

  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlkookoskermaa (säilytetty yön yli jääkaapissa)
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 dltuoreita mansikoita
  • tuoretta minttua

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

1. Aloita raparperipavlovan teko valmistamalla ensin raparpericurd. Paloittele kuoritut raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

2. Mittaa raparperisose teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut keltuaiset.

3. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä seosta ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

4. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Anna jäähtyä.

5. Valmista marenki. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja.

6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä nuolijalla pellille yksi halkaisijaltaan noin 20 sentin ja kaksi 15 sentin ympyrää. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

7. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Valuta kookoskermatölkistäneste pois, notkista kiinteä kerma ja kääntele se vaahtoon. Kokoa kakku raparpericurdista ja kookosvaahdosta ja koristele raparperipavlova tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä