


Helppo raparperipiirakka – alkukesän lempiherkku syntyy vaivattomasti (ja ilman vatkainta!)
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Ihanan kesäinen helppo raparperipiirakka syntyy ilman turhia kikkailuja. Voilla leivottu murea pohja, kirpsakka raparperi ja täyteläisen makea ranskankermatäyte tekevät piirakasta vastustamattoman!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
noin 300 g
raparperia
Helppo raparperipiirakka – ohje:
- Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa. Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele halkaisijaltaan 26–28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja pilko raparperit paloiksi.
- Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle raparperin palat.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat