


Rahkan raikastama
Raparperi-rahkapiirakka – rakastettu kesäherkku saa raikkaan säväyksen rahkatäytteestä
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Raparperi-rahkapiirakka maistuu kesältä. Piirakka yhdistää raikkaan täyteläinen rahkatäytteen, hapokkaan raparperin ja perinteisen, makean murotaikinapohjan. Katso helppo resepti!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
300 g
raparperia (noin ½ l paloina)
(1 rkl
sokeria)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
2
munaa
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Raparperi-rahkapiirakka – ohje:
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon.
- Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Leikkaa raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos varret ovat kovin paksuja, voit kuoria ne. Mausta raparperinpalat halutessasi sokerilla.
- Sekoita rahka, kerma, munat ja sokerit keskenään.
- Levitä rahkatäyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raparperinpalat.
- Paista raparperi-rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat