Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rahkan raikastama

Raparperi-rahkapiirakka – rakastettu kesäherkku saa raikkaan säväyksen rahkatäytteestä

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Raparperi-rahkapiirakka maistuu kesältä. Piirakka yhdistää raikkaan täyteläinen rahkatäytteen, hapokkaan raparperin ja perinteisen, makean murotaikinapohjan. Katso helppo resepti!

13.6.2025
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
300 g
raparperia (noin ½ l paloina)
(1 rkl
sokeria)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
2
munaa
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Raparperi-rahkapiirakka – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Leikkaa raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos varret ovat kovin paksuja, voit kuoria ne. Mausta raparperinpalat halutessasi sokerilla.
  5. Sekoita rahka, kerma, munat ja sokerit keskenään.
  6. Levitä rahkatäyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raparperinpalat.
  7. Paista raparperi-rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt