Raparperi-pekonipiirakka

2 h
4.3
4

Raparperi-pekonipiirakka

Kokeile raparperia myös suolaiseen leivontaan! Raparperin raikkaankirpeä maku toimii mainiosti pekonin kanssa.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 50 gjuustoa (pecorino, raastettuna)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 300 gkesäkurpitsaa
  • 200 graparperia
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 100 gjuustoa (pecorino, raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen paistamista. Pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Valmista täyte. Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Viipaloi raparperit.

Kumoa pekonit kylmälle pannulle. Paista ne rapeiksi. Lisää raparperit ja kesäkurpitsat. Kuullota käännellen 2–3 minuuttia. Mausta seos timjamilla ja mustapippurilla.

Vatkaa kerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi. Mausta suolalla.

Kumoa kasvis-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Jatka raparperi-pekonipiirakan paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä