Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-pekonipiirakka

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kokeile raparperia myös suolaiseen leivontaan! Raparperin raikkaankirpeä maku toimii mainiosti pekonin kanssa.

6.5.2014
Reseptin ainekset
12 palaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
50 g
juustoa (pecorino, raastettuna)
2 rkl
vettä
Täyte
170 g
pekonia
300 g
kesäkurpitsaa
200 g
raparperia
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
3 kpl
munaa
100 g
juustoa (pecorino, raastettuna)
1/2 tl
suolaa

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen paistamista. Pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Valmista täyte. Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Viipaloi raparperit.

Kumoa pekonit kylmälle pannulle. Paista ne rapeiksi. Lisää raparperit ja kesäkurpitsat. Kuullota käännellen 2–3 minuuttia. Mausta seos timjamilla ja mustapippurilla.

Vatkaa kerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi. Mausta suolalla.

Kumoa kasvis-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Jatka raparperi-pekonipiirakan paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt