


Omenahyveen serkku
Raparpericrumble − mehevä murupaistos valmistuu vielä helpommin kuin piirakka
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Kaurainen raparperipaistos saa lisää rapsakkuutta manteleista. Tarjoa alkukesän herkku vaihteeksi mansikkajäätelön kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1½ l
raparperia paloina
1 dl
fariinisokeria
25 g
voita
Crumble
125 g
pehmeää voita
2½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 ps (75 g)
mantelilastuja
1 dl
fariinisokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
jäätelöä
Raparpericrumble – ohje:
- Pese ja leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan. Ripottele fariinisokeri ja laita voi pieninä nokareina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita kaikki crumblen aineet tasaiseksi kulhossa. Nosta vuoka uunista ja levitä seos raparperipalojen päälle. Jatka paistamista 200-asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea ja rapsakka pinnalta.
Vinkki!
Vaniljajäätelö on aina hyvä vaihtoehto mutta raparperille sopii kaveriksi maniosti myös mansikkajäätelö kuten mansikat yleensäkin.
Vinkki!
Tuunaa paistoksen makumaailmaa marinoimalla raparperipaloja puolessa desissä seljankukkamehutiivistettä tai hienonna palojen joukkoon lempiyrttiäsi. Raparperin kanssa sopivat esimerkiksi rosmariini ja sitruunamelissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat