


Gluteeniton raparperipiirakka on helppo kesäherkku! Voilla leivottu pohja saa päälleen raparperia ja täyteläisen ranskankermatäytteen
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Gluteenittomasta jauhoseoksesta valmistettu pohja yhdistetään hapokkaaseen raparperiin ja täyteläiseen ranskankermatäytteeseen. Piirakka syntyy nopeasti ilman vatkainta!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2½ dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
kananmuna
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
noin 300 g
raparperia
Gluteeniton raparperipiirakka – ohje:
- Valmista pohjataikina. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi ja kananmuna. Painele taikina voideltuun (Ø 24 cm) piirakkavuokaan.
- Kuori ja pilko raparperinvarret paloiksi.
- Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle raparperin palat.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat