Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vanhanajan raparperipiirakka on kahvipöydän suosikki – murupäällysteinen herkku tuo mieleen lapsuuden kesät!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Leivo päiväkahveille tai juhlapöytään perinteinen, kuohkea raparperipiirakka. Herkku on uunissa 20 minuutissa. Tarjoile piirakan kanssa vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai sokerilla makeutettua ranskankermaa.

5.6.2024
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2
kananmunaa
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
150 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
3 dl
raparperin paloja
¼ dl
sokeria
Muru
50 g
voita tai leivontamargariinia
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vehnäjauhoja
Tarjoiluun esim.
vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai ranskankermaa

Vanhanajan raparperipiirakka – ohje:

  1. Kuori ja pilko raparperit paloiksi.
  2. Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää seokseen sulatettu rasva ja maito. Vatkaa seos tasaiseksi käsin tai sähkövatkaimella.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Vatkaa seos hiljalleen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele vuoka, ja kaada taikina vuokaan.
  5. Sekoita raparperipalat ja ¼ dl sokeria keskenään ja ripottele taikinan päälle.
  6. Valmista muruseos. Nypi hieman pehmeän rasvan joukkoon loput muruseoksen ainekset. Ripottele seos piirakan päälle.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt