Maku

Raparperi-vuohenjuustoleivät

35 min
MU
5
0

Alkukesän raparperista voi nauttia näinkin: sokerin kanssa paahdettuna lämpimissä juustoleivissä. Raparperi ja vuohenjuusto ovat yllättävä, mutta upea parivaljakko! 
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplraparperia (ohutta vartta)
  • 1 1/2 rklvettä
  • 1 1/2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
  • 1 kplpatonkia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3 dlsalaattisekoitusta
  • 1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • voikukan nuoria lehtiä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Leikkaa raparperit noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Pane viipaleet uunivuokaan yhteen kerrokseen. 

Lorauta pohjalle tilkka vettä ja valuta pinnalle hunajaa. Paahda raparpereja 200-asteisessa uunissa, kunnes viipaleet ovat hieman pehmenneet. Ota pois uunista.

Rouhi pähkinät karkeaksi ja paahda niitä uunissa muutaman minuutin ajan.

Leikkaa patonki viipaleiksi.

Sipaise viipaleet öljyllä. Paahda leipiä hetki uunissa grillivastusten alla.

Viipaloi juusto ja pane viipaleet leipien päälle. Grillaa edelleen, kunnes juusto saa vähän väriä. Lisää leipien päälle pähkinät ja raparperipalat liemineen. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Tarjoa raparperi-vuohenjuustoleipien lisänä oliiviöljyllä kostutettua salaattia. 

MITÄ PIDIT?
5