Kuvat
Julkaistu: 18.5.2010

Raparperi-vaniljamehu
Reseptin ainekset (1 kpl)
- 1,5 kgraparperia
- 6 dlvettä
- 1vaniljatanko
- 500 gsokeria
Huuhtaise ja paloittele raparperit.
Kiehauta vesi. Lisää kattilaan raparperit ja halkaistu vaniljatanko.
Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan.
Kuumenna mehu ja liuota joukkoon sokeri. Anna mehun kiehahtaa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla pois.
Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Anna jäähtyä huoneen lämmössä. Säilytä mehu kylmässä.
Reseptillä syntyy noin 1 litra mehutiivistettä. Laimenna raparperi-vaniljamehua juomaksi vedellä tai kivennäisvedellä.