Raparperi-vaniljamehu

5 min
3.8
3

Raparperi-vaniljamehu

GL
KA
LA
MA
MU
3
3.8
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1500 graparperia
  • 6 dlvettä
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 500 gsokeria

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Huuhtaise ja paloittele raparperit.
Kiehauta vesi. Lisää kattilaan raparperit ja halkaistu vaniljatanko.
Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan.
Kuumenna mehu ja liuota joukkoon sokeri. Anna mehun kiehahtaa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla pois.
Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Anna jäähtyä huoneen lämmössä. Säilytä mehu kylmässä.
Reseptillä syntyy noin 1 litra mehutiivistettä. Laimenna raparperi-vaniljamehua juomaksi vedellä tai kivennäisvedellä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä