Raparperi-marenkitorttu

55 min
4.1
21

Raparperi-marenkitorttu

Klassisen sitruuna-marenkipiirakan muunnoksessa upottavan pehmeän marenkikerroksen alle piiloutuu kirpeänmakea raparperitäyte. Kesän ihanin raparperi-marenkitorttu kruunaa kahvihetken!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 300 graparperia (5-6 dl raparperipaloja)
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 4 kplkeltuaista
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 30 gvoita (2 rkl)
  • 1 rklsitruunamehua

Päälle

  • 4 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Voit myös sekoittaa ne monitoimikoneessa leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirasvuokaan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Älä voitele piirasvuokaa. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Näin taikina ei valahda paistamisen aikana reunoilta.

Kuori ja paloittele raparperit (Tarvitset 5–6 dl raparperipaloja). Keitä niitä sokerilla maustetussa vedessä 5 minuuttia ilman kantta. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

Lisää täytteen loput ainekset kattilaan ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Jäähdytä.

Pistele pohja haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia.

Levitä täyte pohjalle.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kiiltävää.

Levitä vaahto huolimattomasti raparperitäytteen päälle. Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

*Helpotat työtä tekemällä tortun pohja ja täytteen edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

*Myös marenkiin tarkoitetut valkuaiset säilyvät jääkaapissa erillisessä astiassa kelmulla peitettynä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä