Mehevä raparperipiirakka

1 h 25 min
4.3
241

Mehevä raparperipiirakka

Mehevä raparperipiirakka on yksi Maku.fi:n suosituimmista kesäleivonnaisista. Katso myös VIDEO, miten helposti syntyy pellillinen herkullisen mehevää raparperipiirakkaa. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Pohjataikina

  • 2 dlpiimää
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 10 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Leivo mehevä raparperipiirakka näin:

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 42 cm).

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista mehevää raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä