Maku

Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!

1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Mehevä raparperipiirakka on Meilläkotona.fi:n suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!
KA
4.2
256


Ainekset (20 palaa)

Raparperipiirakan muruseos

  • 250 gvoita
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi pohjataikinaan

  • 2 dlpiimää
  • 1muna

Raparperipiirakan täyte

  • 1 lraparperia (paloiteltuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 3 tlvaniljasokeria
Ravintosisältö / 100g — 237 kcal
Tulosta

Raparperipiirakka leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
  3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
  5. Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
  8. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.17
256 kommenttia