Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Mehevä raparperipiirakka on Meilläkotona.fi:n suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!

Reseptin ainekset 20 palaa
Raparperipiirakan muruseos
250 gvoita
8 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlvaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
2 dlpiimää
1muna
Raparperipiirakan täyte
1 lraparperia (paloiteltuna)
200 gkermaviiliä
250 gmaitorahkaa
2 dlsokeria
2munaa
3 tlvaniljasokeria
Raparperipiirakka – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
- Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
- Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
