4,2(1177)
Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Mehevä raparperipiirakka on Meilläkotona.fi:n suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!
11.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
Raparperipiirakan muruseos
250 gvoita
8 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlvaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
2 dlpiimää
1muna
Raparperipiirakan täyte
1 lraparperia (paloiteltuna)
200 gkermaviiliä
250 gmaitorahkaa
2 dlsokeria
2munaa
3 tlvaniljasokeria

Raparperipiirakka – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
  3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
  5. Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
  8. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
262 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.