Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
1 h 25 min
KA

Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
Mehevä raparperipiirakka on Meilläkotona.fi:n suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!
Ainekset (20 palaa)
Raparperipiirakan muruseos
- 250 gvoita
- 8 dlvehnäjauhoja
- 3 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 2 tlvaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
- 2 dlpiimää
- 1muna
Raparperipiirakan täyte
- 1 lraparperia (paloiteltuna)
- 200 gkermaviiliä
- 250 gmaitorahkaa
- 2 dlsokeria
- 2munaa
- 3 tlvaniljasokeria
Ravintosisältö / 100g — 237 kcal
Tee näin
1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min
Raparperipiirakka leivotaan näin:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
- Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
- Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.21