


Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Mehevä raparperipiirakka on sivustomme suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
20 palaa
Raparperipiirakan muruseos
250 g
voita
8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
2 dl
piimää
1
muna
Raparperipiirakan täyte
1 l
raparperia (paloiteltuna)
200 g
kermaviiliä
250 g
maitorahkaa
2 dl
sokeria
2
munaa
3 tl
vaniljasokeria
Raparperipiirakka – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 × 40 cm).
- Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
- Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat