Ruoka
Maku

Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!

1 h 25 min
4.21
252

Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!

KA
252
4.21
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mehevä raparperipiirakka on Meilläkotona.fi:n suosituin raparperiohje. Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Katso video, miten helposti valmistuu pellillinen herkullista raparperipiirakkaa. Suosittelemme!

Ainekset (20 palaa)

Raparperipiirakan muruseos

  • 250 gvoita
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi pohjataikinaan

  • 2 dlpiimää
  • 1muna

Raparperipiirakan täyte

  • 1 lraparperia (paloiteltuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 3 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Raparperipiirakka leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
  3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
  5. Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
  8. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.21