


Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
25 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 45 min
Rakastu raparperijuustokakkuun! Lukijamme kehittelemän hurmaavan kesäisen juustokakun sitkeänmurea keksipohja, kaksi täytekerrosta ja herkän valkoinen smetanapinta ovat kerrassaan kielenvievä yhdistelmä.
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
100 g
voita
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
Täyte
350 g
raparperia (tuoretta, paloina)
1 1/4 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
400 g
tuorejuustoa (vähälaktoosinen) (maustamaton)
1 dl
sokeria
2
munaa
Kuorrutus
200 g
smetanaa (Deliciest, 20 % rasvaa)
4 rkl
sokeria
1 - 2 tl
vaniljasokeria
Raparperijuustokakku valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. (Taikinaan ei tule leivinjauhetta.) Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle.
- Sekoita raparperit, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
- Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes juustoseos hyytynyt.
- Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita pinta. Anna raparperi-juustokakun jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
- Tarjoa raparperijuustokakku kylmänä. Koristele kakku halutessasi mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat