Rakastu raparperijuustokakkuun! Lukijamme kehittelemän hurmaavan kesäisen juustokakun sitkeänmurea keksipohja, kaksi täytekerrosta ja herkän valkoinen smetanapinta ovat kerrassaan kielenvievä yhdistelmä.
Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. (Taikinaan ei tule leivinjauhetta.) Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle.
Sekoita raparperit, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes juustoseos hyytynyt.
Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita pinta. Anna raparperi-juustokakun jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.