Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
25 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h 45 minRakastu raparperijuustokakkuun! Lukijamme kehittelemän hurmaavan kesäisen juustokakun sitkeänmurea keksipohja, kaksi täytekerrosta ja herkän valkoinen smetanapinta ovat kerrassaan kielenvievä yhdistelmä.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.7.2015

Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
Reseptin ainekset (15 annosta)
Pohja
- 100 gvoita
- 1 3/4 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlsokeria
Täyte
- 350 graparperia (tuoretta, paloina)
- 1 1/4 dlsokeria
- 2 rklvehnäjauhoja
- 400 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (maustamaton)
- 1 dlsokeria
- 2 munaa
Kuorrutus
- 200 gsmetanaa (Deliciest, 20 % rasvaa)
- 4 rklsokeria
- 1 - 2 tlvaniljasokeria
Raparperijuustokakku valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. (Taikinaan ei tule leivinjauhetta.) Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle.
- Sekoita raparperit, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
- Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes juustoseos hyytynyt.
- Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita pinta. Anna raparperi-juustokakun jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
- Tarjoa raparperijuustokakku kylmänä. Koristele kakku halutessasi mansikoilla.

Italialainen raparperijuustokakku
Maku

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Kotivinkki

Vaniljakastike – kruunaa makeat leivonnaiset ja jälkiruoat täydellisen kuohkealla kastikkeella
Kotivinkki

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
Maku

Oikaise ja nauti! Helppo raparperiherkku portugalilaisten Pastél de Nata -leivosten tyyliin
Maku

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
Maku

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
Maku

Raparperi-toscakakku – rakastetun klassikon raikkaan makea serkku!
Maku