Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme

25 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 45 min

Rakastu raparperijuustokakkuun! Lukijamme kehittelemän hurmaavan kesäisen juustokakun sitkeänmurea keksipohja, kaksi täytekerrosta ja herkän valkoinen smetanapinta ovat kerrassaan kielenvievä yhdistelmä.

Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
100 g
voita
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
Täyte
350 g
raparperia (tuoretta, paloina)
1 1/4 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
400 g
tuorejuustoa (vähälaktoosinen) (maustamaton)
1 dl
sokeria
2
munaa
Kuorrutus
200 g
smetanaa (Deliciest, 20 % rasvaa)
4 rkl
sokeria
1 - 2 tl
vaniljasokeria

Raparperijuustokakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
  2. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. (Taikinaan ei tule leivinjauhetta.) Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle.
  3. Sekoita raparperit, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
  4. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes juustoseos hyytynyt.
  5. Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita pinta. Anna raparperi-juustokakun jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
  6. Tarjoa raparperijuustokakku kylmänä. Koristele kakku halutessasi mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt