Raparperi-juustokakku

25 h 15 min
4.3
29

Raparperi-juustokakku

Rakastu raparperi-juustokakkuun! Lukijamme kehittelemän hurmaavan kesäisen juustokakun sitkeänmurea keksipohja, kaksi täytekerrosta ja herkän valkoinen smetanapinta ovat kerrassaan kielenvievä yhdistelmä.
Teksti Kristi Allikvee, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria

Täyte

  • 350 graparperia (tuoretta, paloina)
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 400 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (maustamaton)
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa

Kuorrutus

  • 200 gsmetanaa (Deliciest, 20 % rasvaa)
  • 4 rklsokeria
  • 1 - 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

25 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h 45 min

Valmista raparperi-juustokakku näin:

Kuumenna uuni 190-asteiseksi.

Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. (Taikinaan ei tule leivinjauhetta.) Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle.

Sekoita raparperit, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes juustoseos hyytynyt.

Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita pinta. Anna raparperi-juustokakun jäähtyä ja nosta se peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.

Tarjoa raparperi-juustokakku kylmänä. Koristele kakku halutessasi mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä