
Jotain muuta kuin piirakkaa? 8 × raparperiherkku – ”Loistava ohje, ihanan raikas!”
Kaipaatko ideoita raparperisadon hyödyntämiseen? Kokeile suklaasuiden lempikakkua, helppoja keksejä tai kiepauta raparpereista "mielettömän hyvä" kääretorttu. Nostalgiannälkäiselle sopivat raparperikiisseli ja kuohkea vispipuuro. Jos aikaa on vähemmän, keitä raparperista hilloke.
1. Suklaasuiden lemppari
Raparperi-suklaakakku on tiskiä karttelevan leipurin unelma: taikina valmistuu yhdessä kattilassa, etkä tarvitse edes sähkövatkainta. Kun päällystät kakun helpolla mascarponejuustokuorrutteella, siitä tulee salonkikelpoinen juhlatarjottava.
Myös lukijamme tykkäävät: "Helppo ja maistuva kakku!" kehuu yksi. Ja toinen kertoo: "Herkullinen kakku. Todella suklainen, mutta raparperi toi sopivasti kirpeyttä. Voisi toimia myös vadelmilla. Helppo ohje, tulee jäämään vakioresepteihini. Toimi hyvin myös ilman kuorrutetta – tosin se olisi varmasti ollut piste ii:n päälle."

2. Kiisselissä maistuu lapsuudenkesä
Raparperikiisseli on helppo jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Tarjoa raparperikiisselin kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa ja vaniljakastiketta. Mausteeksi sopii ripaus kanelia.

3. Raparperi + kookos = yllättävän ihana yhdistelmä
Mitä tapahtuu, kun lisäät muffinitaikinaan raparperia ja kookoshiutaleita? Syntyy herkku – ainakin jos lukijoiltamme kysytään: "Aivan ihania. Olen tehnyt monta kertaa ja kehunut muillekin", kertoo lukijamme. Ja toinen lisää: "Ihan älyttömän hyviä, resepti jää käyttöön!". Raparperi-kookosmuffinien ohjeen saat täältä.

Osa sadosta pakkaseen? Raparperin pakastaminen kannattaa, jotta voit nauttia raparperiherkuista ympäri vuoden. Ruokatoimittaja Annika Elomaan vinkeillä onnistut raparperisadon säilömisessä!

4. Kukapa ei rakastaisi kääretorttua
Raparperikääretorttu on raikkaan ilmava herkku, joka valmistuu ilman turhia kikkailuja. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä. Resepti on kaiken lisäksi gluteeniton.
"Ihana ohje, teen toistekin!" vannoo lukijamme. Toinen kirjoittaa: "Mielettömän hyvää. Olen tehnyt muutaman kerran – tuli suosikkikevätkääretorttu." Ja kolmas kertoo: "Loistava ohje, ihanan raikas! Lisäsin täytteeseen purkin maustamatonta rahkaa, kunnon lorauksen sitruunamehua ja maun mukaan sokeria sekä vaniljasokeria."

5. Keitä hillokkeeksi
Alkukesän ihana hilloke sopii jäätelön tai jogurtin kaveriksi tai vaikka kakun väliin. Nappaa lukijoitamme jo vuodesta 2012 ihastuttaneen raparperihillokkeen ohje täältä.

6. Keksihiiren kesäkeksit
Rapeus, makeus ja kirpeys yhdessä suupalassa! Raparperi-valkosuklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti, sillä taikinanokareet paistetaan heti ilman taikinan tekeytymistä.

7. Puustia kesäpäivään
Raparperi-kookospuustit leivotaan kookosmaitoon, mikä tekee niistä ihanan pehmoisia. Taikinaan ei tule kananmunaa, joten pullat sopivat mainiosti myös vegaaniseen ruokavalioon.

8. Vispaa puuroksi
Sesongin ihanin puuro vatkataan täydellisen kuohkeaksi. Tähän nostalgiseen herkkuun rakastuvat sukupolvet toisensa jälkeen. Raparperivispipuuron ohjeen saat täältä.

Rakastettu piirakka, tällä kertaa kermakaramellilisällä
Jos kuitenkin haluat leipoa raparpereista piirakan, kokeile lisätä siihen uutta makua. Omar-raparperipiirakka on kerännyt lukijoiltamme valtavasti kehuja. "Aivan ihana piirakka! Eikä tullut kovaa pintaa muruseoksesta, just sopiva!", kirjoittaa lukijamme, joka vinkkaa, että raparpereja voi sujauttaa piirakkaan "pari desiä enemmän kuin ohjeessa". Myös toinen lukija komppaa: "Oli todella herkullista! Raparperia olisi kyllä voinut olla tosiaan enemmänkin. Tämä jäi kyllä luotto-ohjeeksi."
