Maku

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä

1 h
4.15
2

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Raparperi-suklaakakku on tiskiä karttelevan leipurin unelma: taikina valmistuu yhdessä kattilassa, etkä tarvitse edes sähkövatkainta! Kun päällystät kakun helpolla mascarponejuustokuorrutteella, siitä tulee salonkikelpoinen kaikkiin kevään juhliin.

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 3 dlraparperinpaloja
  • 175 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gtummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus

  • 250 gmascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
  • 1 dltomusokeria

Koristelu

  • 50 gtummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Raparperi-suklaakakku valmistuu näin:

1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.

2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.

4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta rippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.

6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.

8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.

MITÄ PIDIT?
4.15