1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.
4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.