


Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Raparperi-suklaakakku on tiskiä karttelevan leipurin unelma: taikina valmistuu yhdessä kattilassa, etkä tarvitse edes sähkövatkainta! Kun päällystät kakun helpolla mascarponejuustokuorrutteella, siitä tulee salonkikelpoinen kaikkiin kevään juhliin.
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
3 dl
raparperinpaloja
175 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
1 dl
ruokakermaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus
250 g
mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
1 dl
tomusokeria
Koristelu
50 g
tummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna
Raparperi-suklaakakku – ohje:
- Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.
- Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.
- Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
- Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
- Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.
Vinkki!
Kokeile myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat