4(192)
Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Raparperi-suklaakakku on tiskiä karttelevan leipurin unelma: taikina valmistuu yhdessä kattilassa, etkä tarvitse edes sähkövatkainta! Kun päällystät kakun helpolla mascarponejuustokuorrutteella, siitä tulee salonkikelpoinen kaikkiin kevään juhliin.
21.5.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
3 dlraparperinpaloja
175 gvoita
2 dlsokeria
3munaa
1 dlruokakermaa
3 dlvehnäjauhoja
1 dltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
100 gtummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus
250 gmascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
1 dltomusokeria
Koristelu
50 gtummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna

Raparperi-suklaakakku valmistuu näin:

1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.

2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.

4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.

6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.

8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo