Maku

Sopivan kirpeä raparperikääretorttu – kahvipöydän gluteeniton herkku

45 min
4.5
1

Sopivan kirpeä raparperikääretorttu – kahvipöydän gluteeniton herkku

Raikkaan ilmava raparperikääretorttu on juhlava herkku kahvipöydässä. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä - maku vie kielen mennessään.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

pohja

  • 5 dlraparperia
  • 4 kplhuoneenlämpöisiä kananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 1,5 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

tayte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsitruunamehua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori raparperin varret ja pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.

Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti. 

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään. 

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mausta se sitruunamehulla ja sokerilla.

Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.

Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muuta tunti jääkapissa leivinpaperin sisällä. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä