Maku

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista

3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Raparperikääretorttu on raikkaan ilmava herkku, joka valmistuu ilman turhia kikkailuja. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä – maku vie kielen mennessään! Resepti on myös gluteeniton.
GL
4.1
3
Julkaistu 20.5.2016


Reseptin ainekset (20 viipaletta)

Pohja

  • 5 dlraparperia
  • 4 kplhuoneenlämpöisiä kananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 1,5 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsitruunamehua
Tulosta

Raparperikääretorttu valmistetaan näin:

  1. Kuori raparperin varret ja pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
  4. Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti. 
  5. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
  6. Paista 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään. 
  8. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mausta se sitruunamehulla ja sokerilla.
  9. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.
  10. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muuta tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä. 
3 kommenttia