


Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Raparperikääretorttu on raikkaan ilmava herkku, joka valmistuu ilman turhia kikkailuja. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä – maku vie kielen mennessään! Resepti on myös gluteeniton.
Reseptin ainekset
20 viipaletta
Pohja
5 dl
raparperia
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl
sokeria
1,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
2 tl
sitruunamehua
Raparperikääretorttu – ohje:
- Kuori raparperin varret ja pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
- Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti.
- Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
- Paista 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
- Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.
- Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mausta se sitruunamehulla ja sokerilla.
- Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.
- 10Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muuta tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat