Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h Raparperikääretorttu on raikkaan ilmava herkku, joka valmistuu ilman turhia kikkailuja. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä – maku vie kielen mennessään! Resepti on myös gluteeniton.
GL
4.1
Kuvat
Julkaistu 20.5.2016

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
Reseptin ainekset (20 viipaletta)
Pohja
- 5 dlraparperia
- 4 kplhuoneenlämpöisiä kananmunia
- 1,5 dlsokeria
- 1,5 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 1 rklsokeria
- 2 tlsitruunamehua
Raparperikääretorttu valmistetaan näin:
- Kuori raparperin varret ja pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
- Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti.
- Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.
- Paista 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
- Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin torttupohja ei kuivu jäähtyessään.
- Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mausta se sitruunamehulla ja sokerilla.
- Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Älä levitä täytettä takareunaan asti, sillä se tulee yli kääriessä.
- Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muuta tunti jääkaapissa leivinpaperin sisällä.