4(3)
Raparperi ja kookos ne yhteen soppii! Pehmeät kesäpuustit sopivat myös vegaaneille
Vegaaninen
1 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 20 min
Raparperi-kookospuustit leivotaan kookosmaitoon, mikä tekee niistä ihanan pehmoisia. Taikinaan ei tule kananmunaa, eikä sitä kuorrutuksen ansiosta tarvita voiteluunkaan, joten pullat sopivat mainiosti myös vegaaniseen ruokavalioon.
Julkaistu 8.6.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 18 pullaa
2½ dlkookosmaitoa (extra smooth)
25 ghiivaa
1 dl sokeria
½ tlsuolaa
2 tlkardemummaa
noin 7 dlvehnäjauhoja
100 ghuoneenlämpöistä leivontamargariinia
Täyte
50 ghuoneenlämpöistä leivontamargariinia
2 dlraparperihilloa
½ dlsokeria
Pinnalle
2 rklkookosmaitoa (extra smooth)
2½ dltomusokeria
2 rklkookoslastuja

Raparperi-kookospuustit – ohje:

  1. Raparperihillon ohjeen löydät täältä.
  2. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää margariini alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli se noin 50 x 30 -senttiseksi levyksi. Levitä margariini ohueksi kerrokseksi levylle. Lusikoi seuraavaksi hillo ja ripottele sokeri levylle. Kääri levy rullaksi aloittaen pitkältä sivulta. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 18 palaan ja laita palat pellille parin sentin päähän toisistaan. Anna kohota liinan alla vielä noin 40 minuuttia.
  4. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  5. Sekoita kookosmaito ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi ja lusikoi rennosti pullan päälle. Ripottele raparperi-kookospuustien koristeeksi kookoslastuja.
1 kommentti