Raparperihillo kruunaa leivonnaiset ja on ihana lisuke letuille ja puurolle – katso resepti!
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minRaparperihillo on helppo tehdä itse. Tarvitset vain nipun raparperinvarsia, hillosokeria ja tilkan vettä. Kirpeänmakea hillo vie takuulla kielen mennessään!
GL
VE
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.6.2022

Raparperihillo kruunaa leivonnaiset ja on ihana lisuke letuille ja puurolle – katso resepti!
Reseptin ainekset (noin 1 l hilloa)
- 1 kgraparperia (paloiteltuna)
- 2 rklvettä
- 500 ghillosokeria
Raparperihillo – ohje:
- Pese ja pilko raparperi. Laita palat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Sekoita hillosokeri joukkoon ja keitä hilloa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Kuori mahdollinen vaahto ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Pakkaa raparperihillo puhtaisiin, keitettyihin lasipurkkeihin.

Isoäidin mansikka-raparperihillo
Kotivinkki

Raparperi-vadelmahillo
Maku

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Kotivinkki

Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
Maku

Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!
Maku

Nosta pöytään raikas raparperijuustokakku! Limonadikylpy kaunistaa raparperipalat ennen kakun koristelua
Kotivinkki

Raparperisangriassa maistuu kesä! Valmista juoma itse tehdystä raparperisiirapista, seljankukkamehusta sekä valkoviinistä
Maku

Raparperisima
Maku