Maku

Raparperihillo

45 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
35 min
Kesän raparperisato hupenee helposti raparperihilloon. Kirpeänmakea hillo sopii loistavasti niin makeiden leivonnaisten, lettujen kuin vaikka puuronkin lisukkeeksi.
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 7.10.2010


Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 1/4 dlvettä
  • 3 dlhillosokeria
Tulosta

Raparperihillo valmistuu näin:

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit ja nosta ne kattilaan.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes muodostuu vesihöyryä.

Lisää kattilaan hillosokeria vähitellen ja samalla koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.

Hauduta hilloa noin 15 minuuttia välillä ravistaen. Jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia. Sekoita aina välistä. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin heti.

Kommentoi »