3,9(28)
Raparperihillo kruunaa leivonnaiset ja on ihana lisuke letuille ja puurolle – katso resepti!
Gluteeniton
Vegaaninen
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Raparperihillo on helppo tehdä itse. Tarvitset vain nipun raparperinvarsia, hillosokeria ja tilkan vettä. Kirpeänmakea hillo vie takuulla kielen mennessään!
Julkaistu 6.6.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 1 l hilloa
1 kgraparperia (paloiteltuna)
2 rklvettä
500 ghillosokeria

Raparperihillo – ohje:

  1. Pese ja pilko raparperi. Laita palat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Sekoita hillosokeri joukkoon ja keitä hilloa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
  3. Kuori mahdollinen vaahto ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Pakkaa raparperihillo puhtaisiin, keitettyihin lasipurkkeihin.

Vinkki!

Täytä raparperihillolla ihanan mehevä paunakakku. Raparperi-paunakakun ohjeen löydät täältä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.