Maku

Raparperihillo

45 min
3.83
0
Mainos

Raparperihillo

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.83
Kesän raparperisato hupenee helposti raparperihilloon. Kirpeänmakea hillo sopii loistavasti niin makeiden leivonnaisten, lettujen kuin vaikka puuronkin lisukkeena.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 1/4 dlvettä
  • 3 dlhillosokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Raparperihillo valmistuu näin:

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit ja nosta ne kattilaan.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes muodostuu vesihöyryä.

Lisää kattilaan hillosokeria vähitellen ja samalla koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.

Hauduta hilloa noin 15 minuuttia välillä ravistaen. Jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia. Sekoita aina välistä. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin heti.

MITÄ PIDIT?
3.83