


Raparperi-paunakakku on kesän mehevin herkku! Klassikkoon tulee kätevästi tasamäärät eri aineksia
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Klassinen paunakakku (pound cake) on saanut nimensä siitä, että siihen tulee tasamäärät eli paunan verran jauhoja, sokeria, voita ja munia. Kesäinen raparperi-paunakakku on mehevä kuin mikä, koska raparperihilloa sujautetaan sekä taikinaan että täytteeseen. Kirpsakan raparperin vastaparina toimii makea valkosuklaa.
Reseptin ainekset
12 palaa
2 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
200 g
voita huoneenlämpöisenä
2 dl
sokeria
2 dl (4 kpl)
munaa
1 dl
raparperihilloa
Täyte
1 prk (250 g)
maitorahkaa
150 g
valkosuklaata
2 dl
vispikermaa
1 dl
raparperihilloa (linkki reseptiin alempana)
Lisäksi
voita ja korppujauhoja vuokaan
50 g
valkosuklaata
Raparperi-paunakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø noin 22–25 cm).
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Kaada noin puolet taikinasta vuokaan ja lusikoi raparperihillo päälle. Peitä hillo lopulla taikinalla ja pistele kakkua haarukalla, jotta hillo sekoittuu tasaisiksi raidoiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kaada rahka kulhoon ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä noin 15–20 minuuttia. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Valuta sulatettu suklaa ohuena nauhana koko ajan vatkaten rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto joukkoon.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä desi hilloa pohjan päälle. Lusikoi noin puolet täytteestä hillon päälle ja laita toinen kakkulevy päälle. Lusikoi loput täytteet kakun pinnalle. Raasta raparperi-paunakakun koristeeksi valkosuklaata.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat