Raparperi-paunakakku on kesän mehevin herkku! Klassikkoon tulee kätevästi tasamäärät eri aineksia
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Klassinen paunakakku (pound cake) on saanut nimensä siitä, että siihen tulee tasamäärät eli paunan verran jauhoja, sokeria, voita ja munia. Kesäinen raparperi-paunakakku on mehevä kuin mikä, koska raparperihilloa sujautetaan sekä taikinaan että täytteeseen. Kirpsakan raparperin vastaparina toimii makea valkosuklaa.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø noin 22–25 cm).
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Kaada noin puolet taikinasta vuokaan ja lusikoi raparperihillo päälle. Peitä hillo lopulla taikinalla ja pistele kakkua haarukalla, jotta hillo sekoittuu tasaisiksi raidoiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kaada rahka kulhoon ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä noin 15–20 minuuttia. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Valuta sulatettu suklaa ohuena nauhana koko ajan vatkaten rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä desi hilloa pohjan päälle. Lusikoi noin puolet täytteestä hillon päälle ja laita toinen kakkulevy päälle. Lusikoi loput täytteet kakun pinnalle. Raasta raparperi-paunakakun koristeeksi valkosuklaata.