Vegaaninen
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Vegaaninen ruokavalio on maidoton ja munaton kasvisruokavalio, johon eivät kuulu eläinperäiset raaka-aineet. Monipuoliset ja herkulliset vegaaniset ruoat sisältävät runsaasti erilaisia kasviksia ja palkokasveja, pähkinöitä sekä ja kasvikermoja ja -juomia. Tästä teemasta löydät parhaat vegaaniset reseptimme!

Vegaaniset reseptit – klassikoita ja uusia suosikkeja

Vegaaniset keitot

Vegaaniset keitot ovat helppoja valmistaa. Erilaisista linssikeitoista ja kasvissosekeitoista saa lähes kaikille ruokailijoille sopivia. Täyteläisyyttä keittoihin antaa kookosmaito tai kaurajuoma. Kokeile myös kirkasliemisiä keittoja, kuten japanilaistyylistä tofukeittoa tai vietnamilaista riisinuudelikeittoa.

Moni kasviskeitto on muunnettavissa vegaaniseksi. Tärkeintä on käyttää voin ja kerman sijaan kasvirasvapohjaisia, maidottomia tuotteita. Vegaaniseen ruokavalioon kuuluu myös hunajan välttäminen. Joten jos tomaattisen liemen maku on pyöristetty hunajalla, voit korvata sen tilkalla siirappia tai ripauksella sokeria.

Vegaaniset pastat

Pastat ovat vegaanisia, ellei niiden valmistuksessa ole käytetty kananmunaa. Tavallinen kuivapasta, täysjyväpastat, eri viljalaaduista ja pavuista valmistetut sopivat hyvin tarkoitukseen. Pastalaatua vaihtamalla saa ruokiin kuitua ja makua.

Myös kesäkurpitsasta saa mainiot kasvisnuudelit tai -spagetin.

Vegaaniset salaatit

Vegaanisissa salaateissa vain mielikuvitus on rajana. Raikkaiden salaattien lisäksi kannattaa tehdä lämpimiä versioita pannulla tai uunissa paahtamalla. Parhaat vegaaniset salaatit valmistuvat kauden aineksista ja niissä on monipuolisesti myös palkokasveja ja pähkinöitä.

Useimmat tavalliset lisäkesalaatit ovat vegaanisia, jos ne eivät sisällä juustoja tai maitopohjaisia kastikkeita. Tilkka öljymäistä kastiketta mehevöittää salaatin kuin salaatin.

Vegaaniset leivonnaiset

Vegaaniset leivonnaiset valmistuvat ilman kananmunia ja maitotuotteita. Kokeile vaikka öljyyn leivottavia brownieita, kaurakeksipohjaista kakkua ja vegaanista voileipäkakkua. Vegaaninen marenki vatkataan kikherneiden liemestä eli aquafabasta ja sokerista. Testaa vegaanista marenkia ihanan överissä toffeepavlovassa.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.