9paahtoleipäviipaletta (isoa täysjyväpaahtoa tai vuokaleipää)
Avokadotäyte
2tomaattia
2avokadoa (isoa)
1/2 dlsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlchilihiutaleita
1/4 tlmustapippuria
2–3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
Hummustäyte
200 ghummusta (esim. Lidl, Baresa)
1–2 rklsoijajogurttia (maustamatonta, esim. Alpro)
1etikkapunajuurta
1/4punaista paprikaa
Kostutus
1/2 dlkasvislientä
Päälle
100 ghummusta
1 rklsoijajogurttia (maustamatonta, esim. Alpro)
8kirsikkatomaattia
3 rklpinjansiemeniä
2 dlrucolaa (1 rku tai 1 rs versoja)
Kasvisvoileipäkakku – ohje:
Tee ensin avokadotäyte. Tee tomaattien pintaan ristiviilto. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois. Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Hienonna hedelmäliha. Hienonna avokadot kulhoon ja lisää sitruunamehu. Lisää tomaatit ja mausteet.
Tee hummustäyte. Pane hummus, jogurtti ja punajuuri monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Huuhdo ja leikkaa paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprikat täytteeseen.
Aseta kolme leipäviipaletta jonoon leivinpaperin päälle. Kostuta ne kevyesti kasvisliemellä.
Levitä hummustäyte leipien päälle. Lisää leipäkerros, kostuta ja levitä päälle avokadotäyte. Peitä leivillä ja kostuta huolella. Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivän.
Leikkaa kasvisvoileipäkakun reunoista pois ohut siivu, jolloin reunukset kaunistuvat. Levitä pinnalle hummusta, ripottele päälle versoja ja paahdettuja pinjansiemeniä. Koristele vegaaninen kasvisvoileipäkakku paahdetuilla tai tuoreilla tomaateilla.
Vinkki!
Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, voit korvata soijajogurtin turkkilaisella jogurtilla.