Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

30 min
5
0

Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

KA
MA
MU
VE
0
5
Suloiset pikkuporkkanat ovat superhyviä paahdettuna. Ne saavat kaverikseen maustettuja kikherneitä, lehtipersiljaa ja kaurakastikkeen. Vegaaninen salaatti on valmis!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gporkkanoita (uuden sadon, pieniä, 2 nippua)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 170 gkikherneitä (keitettyjä, esim. GoGreen)
  • 1 dlkurpitsansiemeniä

Kastike

  • 200 gruoanlaittofraichea (1 prk Yosa kaurafraichea)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlharissatahnaa
  • 1/2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dllehtipersiljaa (1/2 rkua)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista lämmin porkkana-kikhernesalaatti näin:

Pese porkkanat. Yhdistä öljy, jeera ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne mausteöljyllä.

Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Huuh­tele ja valuta kikherneet siivilässä. Sekoita loppu mausteöljy kikherneiden ja kurpitsansiementen joukkoon. Levitä ne pellille porkkanoiden lomaan.

Paista vielä 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta napakoita.

Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen. Kumoa lämmin salaatti vadille.

Viimeistele lehtipersiljalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä