4(4)
Lämmin porkkana-kikhernesalaatti
kasvis
maidoton
munaton
vegaani
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Suloiset pikkuporkkanat ovat superhyviä paahdettuna. Ne saavat kaverikseen maustettuja kikherneitä, lehtipersiljaa ja kaurakastikkeen. Vegaaninen salaatti on valmis!
Julkaistu 27.7.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
400 gporkkanoita (uuden sadon, pieniä, 2 nippua)
1/2 dloliiviöljyä
1 1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
170 gkikherneitä (keitettyjä, esim. GoGreen)
1 dlkurpitsansiemeniä
Kastike
200 gruoanlaittofraichea (1 prk Yosa kaurafraichea)
2 rklsitruunamehua
1 tlharissatahnaa
1/2 rklsiirappia (vaaleaa)
1/2 tlsuolaa
Lisäksi
1 dllehtipersiljaa (1/2 rkua)

Valmista lämmin porkkana-kikhernesalaatti näin:

Pese porkkanat. Yhdistä öljy, jeera ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne mausteöljyllä.

Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Huuh­tele ja valuta kikherneet siivilässä. Sekoita loppu mausteöljy kikherneiden ja kurpitsansiementen joukkoon. Levitä ne pellille porkkanoiden lomaan.

Paista vielä 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta napakoita.

Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen. Kumoa lämmin salaatti vadille.

Viimeistele lehtipersiljalla.

Kommentoi »