


Lämmin porkkana-kikhernesalaatti
30 min
Suloiset pikkuporkkanat ovat superhyviä paahdettuna. Ne saavat kaverikseen maustettuja kikherneitä, lehtipersiljaa ja kaurakastikkeen. Vegaaninen salaatti on valmis!
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
porkkanoita (uuden sadon, pieniä, 2 nippua)
1/2 dl
oliiviöljyä
1 1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
suolaa
170 g
kikherneitä (keitettyjä, esim. GoGreen)
1 dl
kurpitsansiemeniä
Kastike
200 g
ruoanlaittofraichea (1 prk Yosa kaurafraichea)
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
harissatahnaa
1/2 rkl
siirappia (vaaleaa)
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
lehtipersiljaa (1/2 rkua)
Valmista lämmin porkkana-kikhernesalaatti näin:
Pese porkkanat. Yhdistä öljy, jeera ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne mausteöljyllä.
Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Sekoita loppu mausteöljy kikherneiden ja kurpitsansiementen joukkoon. Levitä ne pellille porkkanoiden lomaan.
Paista vielä 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta napakoita.
Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen. Kumoa lämmin salaatti vadille.
Viimeistele lehtipersiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat