Maku

Kukkakaali-linssisosekeitto

25 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen15 min
Samettinen kukkakaali-linssisosekeitto on ihanan pehmeä keittoherkku. Linssit tekevät keitosta tavallista sosekeittoa ruokaisamman ja kookosmaito tuo vegaaniseen soppaan täyteläisyyttä.
GL
KA
MA
MU
VE
3.89
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 kpl)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplomenaa (iso)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 2 dllinssejä (punaisia)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 4 dlvettä
  • 450 gkukkakaalia (pakaste)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 dlkookosmaitoa (1 prk)
Tulosta

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili. Pese, kuori ja pilko omena.

Mittaa öljy kattilaan, lisää curry ja chili ja kuumenna hetki. Lisää sipulit ja omenat. Kuullota muutama minuutti.

Huuhdo linssit. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi, linssit ja kukkakaalit. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.

Soseuta ja mausta keitto. Sekoita joukkoon kookosmaito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Tarkista kukkakaali-linssisosekeiton maku.

MITÄ PIDIT?
3.89