Vegaaninen marenki

1 h 50 min
4.6
1

Vegaaninen marenki

KA
MA
MU
VE
1
4.6
Nämä vegaaniset marengit valmistetaan kikherneiden säilöntäliemestä ja sokerista. Rakenteesta tulee täydellisen rapea ja sisuksesta herkullisen sitkeä. Katso VIDEO, kuinka marenki valmistuu!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Maku-toimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 1 1/2 dllientä säilötyistä kikherneistä
  • 2 dlsokeria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vegaaninen marenki valmistuu näin:

Valuta kikherneet ja ota liemi talteen. Kikherneet voit hyödyntää vaikka salaateissa, tahnoissa tai falafel-pyöryköissä.

Vatkaa kulhossa kikherneliemi sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 10 minuuttia.

Lisää sokeri vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes marenkimassa on kovaa ja kiiltävää.

Ota marenkimassasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperille, uunipellille.

Kuivata marengit 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes marengit ovat keveitä ja irtoavat leivinpaperista. 

Tarjoa marengit sellaisenaan tai jälkiruokana kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Marengit sopivat myös murusteltuina kerrosjälkiruokiin.

Vinkki!

Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä vastaavasti kuivatusaikaa. Munattomat marengit leviävät hieman enemmän uunissa, joten jätä nokareiden väliin tilaa. Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä