Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Vegaaninen marenki tehdään aquafabasta eli kikherneliemestä. Tästä ihmeaineesta voi tehdä myös macaroneja. Katso reseptin lopusta video vegaanisen marengin valmistuksesta!
KA
MA
MU
VE
LA
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.12.2021

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Reseptin ainekset (6–8 kpl)
- 1 tlkkikherneitä, lientä noin 1 ½ dl
- 2 dlerikoishienoa sokeria
Täyte
- 2 dlkauravispiä
- 2 tlvaniljasokeria
- 3passionhedelmää
- 1 rsananaskirsikoita
- 125 gkarhunvatukoita
- 2–3luumua
- kuivattuja tai syötäviä kukkia
Vegaaninen marenki valmistuu näin:
- Valuta kikherneet ja mittaa liemi kulhoon. Vatkaa lientä viisi minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kuohkeaa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Pursota tai lusikoi marenkeja leivinpaperoidulle pellille. Kuivata niitä uunissa 125 asteessa tunnin ajan. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna olla vielä tunti.
- Tarjoa marengit sellaisenaan tai jälkiruokana kauravispin sekä hedelmien ja marjojen kera. Vegaaniset marengit sopivat myös murusteltuina kerrosjälkiruokiin.
Täyte tehdään näin:
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
- Laita marengit kauniille vadille. Lusikoi päälle kauravaahtoa, passionhedelmää, ananaskirsikoita, karhunvatukoita ja luumusiivuja.
- Koristele kuivatuilla tai syötävillä kukilla.
Vinkki!
Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä vastaavasti kuivatusaikaa. Munattomat marengit leviävät hieman enemmän uunissa, joten jätä nokareiden väliin tilaa. Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia
Maku

Näin teet juustokakusta vegaanisen

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
Kotivinkki