Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
kasvis
maidoton
munaton
vegaani
laktoositon
gluteeniton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Vegaaninen marenki tehdään aquafabasta eli kikherneliemestä. Tästä ihmeaineesta voi tehdä myös macaroneja. Katso reseptin lopusta video vegaanisen marengin valmistuksesta!

Reseptin ainekset 6–8 kpl
1 tlkkikherneitä, lientä noin 1 ½ dl
2 dlerikoishienoa sokeria
Täyte
2 dlkauravispiä
2 tlvaniljasokeria
3passionhedelmää
1 rsananaskirsikoita
125 gkarhunvatukoita
2–3luumua
kuivattuja tai syötäviä kukkia
Vegaaninen marenki valmistuu näin:
- Valuta kikherneet ja mittaa liemi kulhoon. Vatkaa lientä viisi minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kuohkeaa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Pursota tai lusikoi marenkeja leivinpaperoidulle pellille. Kuivata niitä uunissa 125 asteessa tunnin ajan. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna olla vielä tunti.
- Tarjoa marengit sellaisenaan tai jälkiruokana kauravispin sekä hedelmien ja marjojen kera. Vegaaniset marengit sopivat myös murusteltuina kerrosjälkiruokiin.
Täyte tehdään näin:
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
- Laita marengit kauniille vadille. Lusikoi päälle kauravaahtoa, passionhedelmää, ananaskirsikoita, karhunvatukoita ja luumusiivuja.
- Koristele kuivatuilla tai syötävillä kukilla.
Vinkki!
Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä vastaavasti kuivatusaikaa. Munattomat marengit leviävät hieman enemmän uunissa, joten jätä nokareiden väliin tilaa. Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
