Maku

Vegaaninen marenki

1 h 50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h 30 min
Nämä vegaaniset marengit valmistetaan kikherneiden säilöntäliemestä ja sokerista. Rakenteesta tulee täydellisen rapea ja sisuksesta herkullisen sitkeä. Katso VIDEO, kuinka marenki valmistuu!
KA
MA
MU
VE
4.64
1
Kuvat Maku-toimitus


Ainekset (10 kpl)

  • 1 1/2 dllientä säilötyistä kikherneistä
  • 2 dlsokeria
Tulosta

Vegaaninen marenki valmistuu näin:

Valuta kikherneet ja ota liemi talteen. Kikherneet voit hyödyntää vaikka salaateissa, tahnoissa tai falafel-pyöryköissä.

Vatkaa kulhossa kikherneliemi sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 10 minuuttia.

Lisää sokeri vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes marenkimassa on kovaa ja kiiltävää.

Ota marenkimassasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperille, uunipellille.

Kuivata marengit 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes marengit ovat keveitä ja irtoavat leivinpaperista. 

Tarjoa marengit sellaisenaan tai jälkiruokana kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Marengit sopivat myös murusteltuina kerrosjälkiruokiin.

Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä vastaavasti kuivatusaikaa. Munattomat marengit leviävät hieman enemmän uunissa, joten jätä nokareiden väliin tilaa. Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

MITÄ PIDIT?
4.64