Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Vegaaninen marenki tehdään aquafabasta eli kikherneliemestä. Tästä ihmeaineesta voi tehdä myös macaroneja. Katso reseptin lopusta video vegaanisen marengin valmistuksesta!

3.12.2021
Reseptin ainekset
6–8 kpl
1 tlk
kikherneitä, lientä noin 1 ½ dl
2 dl
erikoishienoa sokeria
Täyte
2 dl
kauravispiä
2 tl
vaniljasokeria
3
passionhedelmää
1 rs
ananaskirsikoita
125 g
karhunvatukoita
2–3
luumua
kuivattuja tai syötäviä kukkia

Vegaaninen marenki – ohje:

  1. Valuta kikherneet ja mittaa liemi kulhoon. Vatkaa lientä viisi minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kuohkeaa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  2. Pursota tai lusikoi marenkeja leivinpaperoidulle pellille. Kuivata niitä uunissa 125 asteessa tunnin ajan. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna olla vielä tunti.
  3. Tarjoa marengit sellaisenaan tai jälkiruokana kauravispin sekä hedelmien ja marjojen kera. Vegaaniset marengit sopivat myös murusteltuina kerrosjälkiruokiin.

Täyte tehdään näin:

  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
  2. Laita marengit kauniille vadille. Lusikoi päälle kauravaahtoa, passionhedelmää, ananaskirsikoita, karhunvatukoita ja luumusiivuja.
  3. Koristele kuivatuilla tai syötävillä kukilla.

Vinkki!

Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä vastaavasti kuivatusaikaa. Munattomat marengit leviävät hieman enemmän uunissa, joten jätä nokareiden väliin tilaa. Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt