Vietnamilainen nuudelikeitto
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Vietnamilainen nuudelikeitto on gluteeniton, maidoton ja munaton kasviskeitto. Ihanat mausteet antavat nuudelikeitolle herkullisen maun.
GL
KA
LA
MA
MU
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.10.2014

Vietnamilainen nuudelikeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 15 dlvettä
- 1/2 dlsoijakastiketta
- 1/2 dllimettimehua
- 1 rklruokosokeria
- 1 tlkorianterinsiemeniä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlchilirouhetta
- 1/2 kplpurjoa (pieni)
- 2 kplsalottisipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1/2 kpltuoretta chiliä
Lisäksi
- 250 gtofua
- 200 gherkkusieniä
- 150 griisinuudeleita
- 1 1/2 dltuoretta korianteria
Vietnamilainen nuudelikeitto valmistuu näin:
Kiehauta kattilassa vesi ja mausteet.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi salottisipulit hienoksi. Kuori ja silppua valkosipulit. Silppua chili.
Lisää kasvikset liemeen. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
Kuutioi tofu. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Lisää ne liemeen ja keitä viitisen minuuttia.
Murenna kattilaan riisinuudelit. Anna niiden pehmetä hetki.
Tarkista nuudelikeiton maku. Viimeistele vietnamilainen nuudelikeitto korianterilla.