


Thaimaalainen mangosalaatti
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Thaimaalaisen mangosalaatin makeansuolaiseen makuun jää helposti koukkuun. Salaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös kanan, katkarapujen ja paistetun kalan kera. Kokeile nyt!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
tuoretta mangoa
1 kpl
punasipulia (pieni)
1 kpl
tuoretta chiliä (vihreää)
3 rkl
suolapähkinöitä
1/2 dl
tuoretta minttua (silputtuna)
3 rkl
basilikaa (thaibasilikaa silputtuna)
Kastike
1/2 dl
limettimehua (2:n limetin mehu)
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 - 1 kpl
tuoretta chiliä (punaista, silputtuna)
1 tl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Valmista thaimaalainen mangosalaatti näin:
Leikkaa mangot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Rouhi pähkinät.
Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet kastikkeeseen.
Kääntele kastike mangosalaatin joukkoon.
Anna mangosalaatin maustua noin 15 minuuttia tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat