4(5)
Thaimaalainen mangosalaatti
gluteeniton
kasvis
maidoton
munaton
vegaani
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Thaimaalaisen mangosalaatin makeansuolaiseen makuun jää helposti koukkuun. Salaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös kanan, katkarapujen ja paistetun kalan kera. Kokeile nyt!
Julkaistu 22.4.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 kpltuoretta mangoa
1 kplpunasipulia (pieni)
1 kpltuoretta chiliä (vihreää)
3 rklsuolapähkinöitä
1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)
3 rklbasilikaa (thaibasilikaa silputtuna)
Kastike
1/2 dllimettimehua (2:n limetin mehu)
1 rklrypsiöljyä
2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 - 1 kpltuoretta chiliä (punaista, silputtuna)
1 tlsoijakastiketta
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmista thaimaalainen mangosalaatti näin:

Leikkaa mangot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Rouhi pähkinät.

Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet kastikkeeseen.

Kääntele kastike mangosalaatin joukkoon.

Anna mangosalaatin maustua noin 15 minuuttia tuntia ennen tarjoilua.

1 kommentti