Maku

Thaimaalainen mangosalaatti

35 min
GL
KA
MA
MU
VE
0
0

Thaimaalaisen mangosalaatin makeansuolaiseen makuun jää helposti koukkuun. Salaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös kanan, katkarapujen ja paistetun kalan kera. Kokeile nyt!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kpltuoretta mangoa
  • 1 kplpunasipulia (pieni)
  • 1 kpltuoretta chiliä (vihreää)
  • 3 rklsuolapähkinöitä
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)
  • 3 rklbasilikaa (thaibasilikaa silputtuna)

Kastike

  • 1/2 dllimettimehua (2:n limetin mehu)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 - 1 kpltuoretta chiliä (punaista, silputtuna)
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista thaimaalainen mangosalaatti näin:

Leikkaa mangot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Rouhi pähkinät.

Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet kastikkeeseen.

Kääntele kastike mangosalaatin joukkoon.

Anna mangosalaatin maustua noin 15 minuuttia tuntia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0