Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mansikkasuun suosikki

Vegaaninen mansikka-marenkikakku – rapea marenkipohja täytetään pehmeällä kookosmoussella ja marjoilla

3 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min

Kikherneliemestä syntyy rapea marenki, jonka pariksi kookosmousse istuu kuin mansikka kesään. Ohjeella syntyy yksi iso, lähes uunipellin kokoinen marenkipohja tai kaksi pienempää. Nappaa vegaanisen mansikka-marenkikakun resepti!

26.6.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Marenki
1½ dl
kikhernepurkin lientä
2 tl
sitruunanmehua
1¾ dl
sokeria
Kookosmousse
2 tlk (à 250 ml)
kookoskermaa
¾ dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
4 dl
vaahtoutuvaa kauravispiä
Balsamicomansikat
1½ l
mansikoita
1 rkl
valkoista balsamicoa
1 rkl
tomusokeria
Lisäksi
2 tl
rypsiöljyä
kookoslastuja

Vegaaninen mansikka-marenkikakku – ohje:

  1. Valuta kikherneliemi purkista puhtaaseen, isoon kulhoon. Vatkaa lientä 4–5 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista viimeisen sokerilisäyksen jälkeen vielä pari minuuttia.
  2. Laita leivinpaperi pellille ja voitele rypsiöljyllä. Levitä marenki paperille rennosti nuolijalla tai sileällä veitsellä. Kypsennä marenkia uunissa 120 asteessa 2–2,5 tuntia tai kunnes marenki on rapsakan tuntuista reunoilta ja päältä. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa luukku auki noin 1 tunti.
  3. Laita kookoskerma, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja vispaa sekaisin. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen noin 5–7 minuuttia, kunnes seos selkeästi paksuuntuu. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa.
  4. Perkaa mansikat ja leikkaa viipaleiksi kulhoon. Kääntele mansikoiden mausteeksi balsamicoa ja tomusokeria.
  5. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän kookoskiisselin joukkoon. Levitä kookosmousse marengin päälle. Jos mansikoista on irronnut nestettä, valuta se pois. Lado mansikat kakun päälle. Koristele kookoslastuilla. Tarjoa heti.

Vinkit!

  • Vegaaninen marenki säilyy rapeana yön yli huoneenlämmössä, kuivassa paikassa. Sen voi myös jättää kylmään uuniin luukku auki odottamaan täyttämistä.
  • Reseptistä yli jääneet kikherneet voit paahtaa salaattiin, kasvissosekeiton päälle tai tortillan täytteeksi. Huuhtele ja kuivaa kikherneet, mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella rypsi- tai oliiviöljyä. Paahda uunissa (200 astetta, 15 minuuttia) tai pannulla kauniin ruskeiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt