


Kasvissosekeitto – superhelppo luottoruoka ja mainio hävikin päihittäjä!
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Kasvissosekeitto onnistuu helposti. Näppärällä perusohjeella valmistat sopivan paksua ja samettista keittoa, jota voit varioida loputtomasti. Keittoon saat upotettua myös vihannes- ja juuresjämät jääkaapista.
Reseptin ainekset
4
Kasvissosekeitto
500–750 g
kasviksia (esim. perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa)
1
sipuli (tai ½ purjo)
1 l
kasvislientä
¼ tl
musta- tai valkopippuria
2 dl
ruokakermaa
Lisäksi
½ dl
siemensekoitusta
2 dl
ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
¼ rku
korianteria tai lehtipersiljaa
Kasvissosekeitto – ohje:
- Kuori ja paloittele kasvikset. Halutessasi voit paahtaa kasviksia ensin uunissa 15–30 minuuttia, jotta niiden maku syvenee. Voit myös oikaista kuullottamalla ne rasvatilkassa kattilassa.
- Lisää nestettä kattilaan ensin sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet.
- Soseuta pehmenneet kasvikset liemineen soseeksi sauvasekoittimella suoraan kattilassa tai tehosekoittimessa. Muita toimivia soseutustapoja ovat sosemylly tai siivilä: puserra kasvikset kauhalla painellen siivilän läpi.
- Lisää pippuri ja kerma. Lisää tarvittaessa myös nestettä niin, että liemi on sopivan sakeaa. Kuumenna kasvissosekeitto höyryävän kuumaksi ennen tarjoilua.
- Tarjoa kasvissosekeitto siementen sekä ranskankerman tai maustamattoman jogurtin kanssa. Viimeistele yrteillä.
Kasvissosekeitto – näin teet herkullisen sopan
- Vaihtele kasviksia rohkeasti sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan.
- Käytä nesteenä vettä ja kasvis- tai kanalientä. Sitrushedelmien mehu terästää keiton makua.
- Mausta kasvissosekeitto tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Tulisuutta saa chilihiutaleilla, -jauheella tai -kastikkeella.
- Suurusta keitto tarvittaessa esimerkiksi kermalla, tuorejuustolla tai vastaavilla kasvipohjaisilla tuotteilla.
- Viimeistele keittoannos erilaisilla lisukkeilla, kuten rae- ja tuorejuustolla, siemenillä ja pähkinöillä. Proteiinilisän saat kypsällä kanalla, lihalla, kalalla, äyriäisillä tai kasviproteiinilla.
- Kasvissosekeitto säilyy jääkaapissa useamman päivän, joten sitä voi tehdä kerralla vaikka tuplasatsin. Keiton voi myös pakastaa.
Lue lisää ruokatoimittajan vinkkejä, joiden avulla saat sosekeitosta entistäkin maistuvamman!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat