Maku

Vegaaniset browniet ilman uunia

2 h 15 min
0
0

Tällä ohjeella saat täyteläiset browniet, jotka ovat vegaanisia, gluteenittomia ja valmistuvat helposti ilman uunia! Sekoita suklaasulan joukkoon kookosöljyä ja -hiutaleita, muscovadosokeria, mantelijauhoja, kuivattuja karpaloita ja taateleita. Jääkaapissa massa jähmetty parissa tunnissa. Parhaimmalta herkku maistuu, jos se saa odottaa hetken huoneenlämmössä ennen tarjoamista.
Tulosta
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (20 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata (vegaanista)
  • 1 dlkylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (luomu)
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 3 dlmantelijauhetta (hienojakoista, esimerkiksi Sallinen tai Risenta)
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 dlkuivattuja karpaloita silputtuna
  • 1 dlkivettömiä pehmeitä taateleita silputtuna
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoitellen. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa.

Sulata kylmäpuristettu kookosöljy juoksevaksi mikrossa, miedolla teholla (tai vesihauteessa).

Yhdistä kulhossa suklaasula, kookosöljy ja sokeri.

Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauhot, kookoshiutaleet, karpalot, taatelit ja suola. 

Sekoita kaikki ainekset yhteen, tasaiseksi massaksi.

Vuoraa pieni vuoka (n. 15 cm x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada browniemassa vuokaan.

Nosta peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt brownielevy terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai neliöiksi.

Anna browniepalojen pehmetä mielellään huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoamista. Näin maku on vielä täyteläisempi.

Browniepaloihin voit käyttää erilaisia kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Kokeile vaihtaa karpalot kuivattuihin puolukoihin ja taatelit viikunoihin.
MITÄ PIDIT?
0