Retikka-tofukeitto
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Retikka säilyttää rapsakkuutensa myös keitettäessä. Vegaaninen retikka-tofukeitto on upea ja lämmittävä japanilaisten makujen kimara.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.6.2014

Retikka-tofukeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gtofua (silken)
- 1/2 kplretikkaa
- 100 gsiitakesieniä
- 50 glehtiselleriä
- 10 dlvettä
- 2 rklinkivääritahnaa
- 2 rklsoijakastiketta
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 tlsiirappia (vaaleaa)
- 1 rklviinietikkaa
- 1 tlseesamiöljyä
- 1/4 tlmustapippuria
- 1/4 tlsuolaa
Pinnalle
- 1/2 dltuoretta korianteria (tai minttua)
Huuhtele tofu kylmällä vedellä, valuta se paperin päällä ja leikkaa kuutioiksi.
Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet.
Poista siitakkeista jalat ja viipaloi lakit. Viipaloi sellerin varsi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää inkivääritahna, soija, kasvisliemikuutio, hunaja ja viinietikka.
Kumoa joukkoon retikka-, siitake ja selleriviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
Mausta seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.
Lisää tofukuutiot ja kuumenna keitto. Viimeistele korianterin- tai mintunlehdillä.