Retikka-tofukeitto
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Retikka säilyttää rapsakkuutensa myös keitettäessä. Vegaaninen retikka-tofukeitto on upea ja lämmittävä japanilaisten makujen kimara.

Reseptin ainekset 4 annosta
200 gtofua (silken)
1/2 kplretikkaa
100 gsiitakesieniä
50 glehtiselleriä
10 dlvettä
2 rklinkivääritahnaa
2 rklsoijakastiketta
1 kplkasvisliemikuutiota
1 tlsiirappia (vaaleaa)
1 rklviinietikkaa
1 tlseesamiöljyä
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsuolaa
Pinnalle
1/2 dltuoretta korianteria (tai minttua)
Huuhtele tofu kylmällä vedellä, valuta se paperin päällä ja leikkaa kuutioiksi.
Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet.
Poista siitakkeista jalat ja viipaloi lakit. Viipaloi sellerin varsi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää inkivääritahna, soija, kasvisliemikuutio, hunaja ja viinietikka.
Kumoa joukkoon retikka-, siitake ja selleriviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
Mausta seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.
Lisää tofukuutiot ja kuumenna keitto. Viimeistele korianterin- tai mintunlehdillä.