Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Retikka-tofukeitto

25 min

Retikka säilyttää rapsakkuutensa myös keitettäessä. Vegaaninen retikka-tofukeitto on upea ja lämmittävä japanilaisten makujen kimara.

25.6.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
tofua (silken)
1/2
retikka
100 g
siitakesieniä
50 g
lehtiselleriä
10 dl
vettä
2 rkl
inkivääritahnaa
2 rkl
soijakastiketta
1
kasvisliemikuutio
1 tl
siirappia (vaaleaa)
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
Pinnalle
1/2 dl
tuoretta korianteria (tai minttua)

Japanilainen tofukeitto – ohje:

  1. Huuhtele tofu kylmällä vedellä, valuta se paperin päällä ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet.
  3. Poista siitakkeista jalat ja viipaloi lakit. Viipaloi sellerin varsi.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää inkivääritahna, soija, kasvisliemikuutio, hunaja ja viinietikka.
  5. Kumoa joukkoon retikka-, siitake ja selleriviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
  6. Mausta seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.
  7. Lisää tofukuutiot ja kuumenna keitto. Viimeistele annokset korianterin- tai mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt