Maku

Retikka-tofukeitto

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Retikka säilyttää rapsakkuutensa myös keitettäessä. Vegaaninen retikka-tofukeitto on upea ja lämmittävä japanilaisten makujen kimara.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.75
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 200 gtofua (silken)
  • 1/2 kplretikkaa
  • 100 gsiitakesieniä
  • 50 glehtiselleriä
  • 10 dlvettä
  • 2 rklinkivääritahnaa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlsiirappia (vaaleaa)
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dltuoretta korianteria (tai minttua)
Tulosta

Huuhtele tofu kylmällä vedellä, valuta se paperin päällä ja leikkaa kuutioiksi.

Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet.

Poista siitakkeista jalat ja viipaloi lakit. Viipaloi sellerin varsi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää inkivääritahna, soija, kasvisliemikuutio, hunaja ja viinietikka.

Kumoa joukkoon retikka-, siitake ja selleriviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.

Mausta seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.

Lisää tofukuutiot ja kuumenna keitto. Viimeistele korianterin- tai mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.75
Kommentoi »