


Retikka-tofukeitto
25 min
Retikka säilyttää rapsakkuutensa myös keitettäessä. Vegaaninen retikka-tofukeitto on upea ja lämmittävä japanilaisten makujen kimara.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
tofua (silken)
1/2
retikka
100 g
siitakesieniä
50 g
lehtiselleriä
10 dl
vettä
2 rkl
inkivääritahnaa
2 rkl
soijakastiketta
1
kasvisliemikuutio
1 tl
siirappia (vaaleaa)
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
Pinnalle
1/2 dl
tuoretta korianteria (tai minttua)
Japanilainen tofukeitto – ohje:
- Huuhtele tofu kylmällä vedellä, valuta se paperin päällä ja leikkaa kuutioiksi.
- Kuori ja viipaloi retikka. Puolita viipaleet.
- Poista siitakkeista jalat ja viipaloi lakit. Viipaloi sellerin varsi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää inkivääritahna, soija, kasvisliemikuutio, hunaja ja viinietikka.
- Kumoa joukkoon retikka-, siitake ja selleriviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
- Mausta seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.
- Lisää tofukuutiot ja kuumenna keitto. Viimeistele annokset korianterin- tai mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat