Kotivinkki

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!

3 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 10 min
Vegaaninen pavlova täytetään itse keitetyllä kookoskinuskilla ja raikkailla marjoilla. Marenki vatkataan kikherneiden liemestä ja sokerista – eipä mausta uskoisi! Poimi ohje talteen!
GL
VE
3.8
0
Julkaistu: 9.6.2022


Reseptin ainekset (Noin 10 annosta)

  • 1½ dlkikhernepurkin lientä
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1¾ dlsokeria

Täyte

  • 3 dlkauravispiä (esim. Aito)
  • 1 lmarjoja, kuten mansikoita, mustikoita ja vadelmia

Kookoskinuski

  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • ¼ tlsuolaa

Lisäksi

  • öljyä voiteluun
Tulosta

Vegaaninen pavlova – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Valuta kikhernepurkin liemi tiheän siivilän läpi vatkauskulhoon. Vatkaa lientä noin 10 minuuttia tai kunnes se on vaaleaa ja kiinteää. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin minuutti viimeisen sokerierän lisäämisen jälkeen niin, että tuloksena on kiinteä vaahto.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja voitele halkaisijaltaan noin 30-senttinen pyörylä ­paperille. Levitä marenki paperille pyörylän sisään korkeaksi keoksi. Paista marenkia ­uunissa noin 2,5 tuntia. Marenki on valmis, kun se on päältä kova ja irtoaa vaivatta leivinpaperista. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa ­vielä noin tunti.
  3. Mittaa kaikki kookoskinuskin aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä hiljalleen poreillen noin 40 minuuttia tai kunnes kinuski on kauniin ruskeaa ja selvästi paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kinuski paksuuntuu lisää jäähtyessään.
  4. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne muutamaa osaan. Lusikoi kermavaahto pavlovan keskustaan ja peitä pinta marjoilla. Valuta lopuksi kookoskinuskia pinnalle tai tarjoa kastike erikseen. Vegaaninen Pavlova kestää täyttämättä seuraavaan päivään huoneenlämmössä ja kosteudelta suojattuna. Täyttämisen jälkeen ­pavlova tulisi tarjota heti.

Vinkki!

Korkeaksi keoksi muotoillun pavlovan keskusta romahtaa pian paistamisen jälkeen, mutta ei hätää, sillä näin kuuluukin tapahtua. Samalla syntyy täydellinen kolo kinuskille, kermavaahdolle ja marjoille.

Kommentoi »