Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
gluteeniton
vegaani
3 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 10 min
Vegaaninen pavlova täytetään itse keitetyllä kookoskinuskilla ja raikkailla marjoilla. Marenki vatkataan kikherneiden liemestä ja sokerista – eipä mausta uskoisi! Poimi ohje talteen!

Reseptin ainekset Noin 10 annosta
1½ dlkikhernepurkin lientä
2 tlsitruunamehua
1¾ dlsokeria
Täyte
3 dlkauravispiä (esim. Aito)
1 lmarjoja, kuten mansikoita, mustikoita ja vadelmia
Kookoskinuski
4 dlkookosmaitoa
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
¼ tlsuolaa
Lisäksi
öljyä voiteluun
Vegaaninen pavlova – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Valuta kikhernepurkin liemi tiheän siivilän läpi vatkauskulhoon. Vatkaa lientä noin 10 minuuttia tai kunnes se on vaaleaa ja kiinteää. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin minuutti viimeisen sokerierän lisäämisen jälkeen niin, että tuloksena on kiinteä vaahto.
- Pane leivinpaperi uunipellille ja voitele halkaisijaltaan noin 30-senttinen pyörylä paperille. Levitä marenki paperille pyörylän sisään korkeaksi keoksi. Paista marenkia uunissa noin 2,5 tuntia. Marenki on valmis, kun se on päältä kova ja irtoaa vaivatta leivinpaperista. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa vielä noin tunti.
- Mittaa kaikki kookoskinuskin aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä hiljalleen poreillen noin 40 minuuttia tai kunnes kinuski on kauniin ruskeaa ja selvästi paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kinuski paksuuntuu lisää jäähtyessään.
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne muutamaa osaan. Lusikoi kermavaahto pavlovan keskustaan ja peitä pinta marjoilla. Valuta lopuksi kookoskinuskia pinnalle tai tarjoa kastike erikseen. Vegaaninen Pavlova kestää täyttämättä seuraavaan päivään huoneenlämmössä ja kosteudelta suojattuna. Täyttämisen jälkeen pavlova tulisi tarjota heti.
Vinkki!
Korkeaksi keoksi muotoillun pavlovan keskusta romahtaa pian paistamisen jälkeen, mutta ei hätää, sillä näin kuuluukin tapahtua. Samalla syntyy täydellinen kolo kinuskille, kermavaahdolle ja marjoille.