Vegaaninen pavlova

3 h 45 min
4
0

Vegaaninen pavlova

GL
MA
MU
0
4
Tämä vegaaninen pavlova täytetään ihanaksi keittämättä valmiilla maapähkinätoffeella ja hedelmillä. Vegaaninen ihmemarenki vatkataan kikherneiden liemestä ja sokerista. Melkein liian hyvää ollakseen totta!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Marenkilevyt

  • 400 gkikherneitä (säilyke) (1 prk, tarvitset 1 1/2 dl lientä)
  • 2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)

Kookostoffee

  • 80 gmaapähkinävoita (1 dl)
  • 3/4 dlvaahterasiirappia
  • 1 dlkookosmaitoa
  • 16 kplkuivattuja taateleita (pehmeitä)
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 250 gvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Alpro Airy & Creamy -soijakermaa)
  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 5 kplpassiohedelmää (kypsää)

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Valuta kikherneiden säilöntäliemi talteen. Kikherneet voit hyödyntää vaikka hummustahnassa, falafeleissa tai salaateissa.

Vatkaa kikhernelientä voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes siitä tulee kuohkeaa vaahtoa.

Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää.

Tee marenkimassasta kaksi pyöreää levyä (Ø 20 cm) leivinpaperin päälle pellille.

Kuivata marenkilevyjä 100-asteisen uunin keskitasolla 2–3 tuntia, kunnes levyt tuntuvat kevyiltä ja irtoavat leivinpaperista. Anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä vielä noin tunti.

Valmista marenkien kuivuessa kookostoffee. Mittaa monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon maapähkinävoi, siirappi, kookosmaito, paloitellut taatelit ja vaniljasokeri. Sekoita ainekset tasaiseksi. Jos rakenne on liian paksua, ohenna sitä kookosmaidolla.

Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuori ja leikkaa mango viipaleiksi.

Levitä puolet kookostoffeesta, soijakermavaahdosta ja hedelmistä alimmaiselle marenkilevylle. Nosta toinen marenkilevy päälle kanneksi.

Viimeistele lopulla kookostoffeella, soijakermavaahdolla sekä tuoreilla hedelmillä.

Vinkki!

• Säilytä marenki peitettynä, jotta se säilyttää rapeutensa. Jos viet marenkikakun tuliaiseksi, kokoa se vasta paikan päällä. Pavlova pehmenee nopeasti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä