Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
3 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h 10 minVegaaninen pavlova täytetään itse keitetyllä kookoskinuskilla ja raikkailla marjoilla. Marenki vatkataan kikherneiden liemestä ja sokerista – eipä mausta uskoisi! Poimi ohje talteen!
GL
VE
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.6.2022

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Reseptin ainekset (Noin 10 annosta)
- 1½ dlkikhernepurkin lientä
- 2 tlsitruunamehua
- 1¾ dlsokeria
Täyte
- 3 dlkauravispiä (esim. Aito)
- 1 lmarjoja, kuten mansikoita, mustikoita ja vadelmia
Kookoskinuski
- 4 dlkookosmaitoa
- 1 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- ¼ tlsuolaa
Lisäksi
- öljyä voiteluun
Vegaaninen pavlova – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Valuta kikhernepurkin liemi tiheän siivilän läpi vatkauskulhoon. Vatkaa lientä noin 10 minuuttia tai kunnes se on vaaleaa ja kiinteää. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin minuutti viimeisen sokerierän lisäämisen jälkeen niin, että tuloksena on kiinteä vaahto.
- Pane leivinpaperi uunipellille ja voitele halkaisijaltaan noin 30-senttinen pyörylä paperille. Levitä marenki paperille pyörylän sisään korkeaksi keoksi. Paista marenkia uunissa noin 2,5 tuntia. Marenki on valmis, kun se on päältä kova ja irtoaa vaivatta leivinpaperista. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa vielä noin tunti.
- Mittaa kaikki kookoskinuskin aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä hiljalleen poreillen noin 40 minuuttia tai kunnes kinuski on kauniin ruskeaa ja selvästi paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kinuski paksuuntuu lisää jäähtyessään.
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne muutamaa osaan. Lusikoi kermavaahto pavlovan keskustaan ja peitä pinta marjoilla. Valuta lopuksi kookoskinuskia pinnalle tai tarjoa kastike erikseen. Vegaaninen Pavlova kestää täyttämättä seuraavaan päivään huoneenlämmössä ja kosteudelta suojattuna. Täyttämisen jälkeen pavlova tulisi tarjota heti.
Vinkki!
Korkeaksi keoksi muotoillun pavlovan keskusta romahtaa pian paistamisen jälkeen, mutta ei hätää, sillä näin kuuluukin tapahtua. Samalla syntyy täydellinen kolo kinuskille, kermavaahdolle ja marjoille.

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta
Kotivinkki

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
Kotivinkki

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Raparperi ja kookos ne yhteen soppii! Unelmanpehmeät kesäpuustit maistuvat myös vegaaneille
Kotivinkki

Pistaasi-tummasuklaapiirakka – viettelevä vegaaniherkku antaa pähkinöille kyytiä
Maku

Kakkujen kuningatar! Vegaaninen mustaherukka-suklaakakku ei tingi tyylistä eikä mehevyydestä
Maku

Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta
Maku