Ruusukaalipasta – mainio arkipasta valmistuu helposti ja nopeasti simppeleistä raaka-aineista
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
laktoositon
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Ruusukaalipasta sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, kun käytät pastan valmistukseen papupastaa. Ruusukaalit saavat pannulla paistettaessa ihanan aromin, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun mausteet pysyvät simppeleinä.

Reseptin ainekset 4 annosta
300 gruusukaaleja
150 gpunakaalia
1sipuli
2valkosipulinkynttä
3 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
¼ tlchilihiutaleita
1 tlsitruunankuoriraastetta
1 rklsitruunamehua
200 gpastaa (papufettuccinea, Risenta)
Ruusukaalipasta valmistetaan näin:
- Huuhtele ja halkaise ruusukaalit, poista kovat kannat. Suikaloi punakaali ja hienonna sipulit.
- Paista ruusukaaleja pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää punakaali ja sipulit pannulle ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, chilillä ja sitruunalla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita paistettujen kasvisten joukkoon.