Pasta
Pasta ihastuttaa monipuolisuudellaan! Täältä löydät kaikki tutut pastareseptit carbonarasta lasagneen sekä uudet, herkulliset ideat. Sitten vain pasta kiehumaan ja kastike porisemaan!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pastaruokia riittää moneen makuun. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse.

Jos kaapistasi löytyy hyvä pasta-arsenaali, valitse sopiva pastamuoto erilaisiin pastakastikkeisiin. Pitkulaiset spagetit sopivat kermaisten tai tomaattisten, hienojakoisten kastikkeiden kanssa ja isoja paloja sisältävät pastakastikkeet viihtyvät suurempien, palamallisten pastojen seurassa.

Rakastetut pastareseptit maistuvat kaikille

Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen lohturuoan kaipuuseen ja tuoretomaattipasta on parhaimmillaan kesällä. Lasten suosikki uunipasta hautuu meheväksi uunissa ja se myös kiva ratkaisu, kun mietit mitä tehdä yli jääneestä pastasta. Näillä ohjeilla kokkaat ihanat pastat vuoden ympäri!

Täydellisen pastan salaisuus

Täydellisen kypsän pastan eli al denten keittäminen ei ole vaikeaa, kun vain muistat muutaman kikan.

Oikea määrä pastaa, tarpeeksi iso kattila

Varaa kullekin syöjälle kuivapastaa noin 50–60 grammaa, tuorepastaa noin 100 grammaa. Ota esiin suuri kattila ja runsaasti vettä. Liian pienessä kattilassa ja vedessä pasta tarttuu isoksi möykyksi. Varaa vettä noin litra yhtä annosta kohti, eli neljän hengen annokseen tarvitset vettä 4 litraa. Suolaa tarvitaan 1 tl litraa kohti.

Anna veden kiehua, älä lisää öljyä!

Öljyn lisäämistä pastan keitinveteen ei suositella, sillä se estää kastikkeen tarttumista pastaan. Lisää suola ja pasta vasta kiehuvaan veteen ja hämmennä pastaa heti veteen lisäyksen jälkeen.

Tarkkana keittoajan kanssa

Selvitä oikea keittoaika pastapakkauksesta. Katso aika kellosta ja testaa oikeaa kypsyyttä maistamalla pastaa välillä. Sopivasti kypsennetty pasta on napakkaa eli juuri ja juuri kypsää.

Valuta pasta, älä huuhtele

Valuta pasta keittämisen jälkeen nopeasti lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Valmiiseen pastaan voi lisätä tilkan öljyä. Talteen otettua pastan keitinvettä voit hyödyntää esimerkiksi pastakastikkeen suurustamisessa.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.