Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Idolilta opittu

Ruokavaikuttaja Jabun arrabbiata on yksinkertaisen ihana tomaattipasta

30 min

Helppo tomaattipasta on ruokavaikuttaja Jasper Tommilan eli Jabun arkibravuuri. Chili tuo ruokaan pienen poltteen!

”Katselin nuorempana paljon Jamie Oliverin ja hänen ystävänsä Gennaro Contaldon yhteisiä videoita. Pasta arrabbiata oli yksi suosikeistani näillä videoilla, ja nyt siitä on tullut yksi lempparipastoistani. Niin yksinkertainen ja hyvä!” Jabu kertoo suosikkipastastaan.

Reseptin ainekset
4 annosta
1–2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili (mieto tai medium)
1 rku
basilikaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tlk
(300–400 g)  tomaattimurskaa
12 cl
valkoviiniä
2–3 rkl
parmesaania raastettuna
200 g
isoa pastaa (esim. pappardelle tai rigatoni)
2 rkl
suolaa

Jabun arrabbiata – ohje:

  1. Pilko valkosipuli ja chili pieneksi. Irrottele basilikasta lehdet.
  2. Lisää pannulle oliiviöly, valkosipuli ja chili. Paista 2–3 minuuttia, jotta maut ehtivät kehittyä ja valkosipuli ruskistua! Älä polta! Lisää valkoviini joukkoon, kiehauta alkoholi pois (5–8 minuuttia). Lisää tomaattimurska pannulle.
  3. Laske pannun lämpötila miedolle ja anna kastikkeen hautua ja tekeytyä vähintään 10 minuuttia. Lisää reilu kourallinen basilikaa joukkoon. Jotta makua irtoaa yrteistä enemmän, niitä voi hieraista kädessä ennen pannulle laittamista.
  4. Anna kastikkeen hautua samalla, kun keität pastan suolatussa vedessä. Keitä pastaa  2 minuuttia vähemmän, kuin paketin keitto-ohje neuvoo. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja anna mausta siellä vielä loput 2–3 minuuttia.
  5. Viimeistele parmesaanijuustolla ja tarjoa heti.

Vinkki!

Käytä mieluusti tomaattimurskaa, joka on tehty San marzano -tomaateista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt